Borås AIK imponerade när Nacka-spelarna såg rött

Borås AIK tog under lördagen en mycket imponerande seger hemma i Boråshallen när Nacka Juniors var på besök. Mot slutet fick gästerna syna det röda kortet två gånger om.

Nacka Juniors hade vid seger möjlighet att efter omgångens avslut stå som serieledare. Men Borås visade stor styrka och kunde besegra Nacka, som kom till matchen från 11–2-segern hemma mot Torslanda, med hela 6–3. Gästerna fick även syna det röda kortet två gånger om under slutminuterna när frustrationen tog över.

Wahid Jawid och landslagsspelaren Mattin Najafi stod för två mål vardera, och blev därmed två stora segerorganisatörer i matchen som gästande Nacka startade bäst. Arsalan Ashtari satte dit ledningsmålet efter sju och en halv minut, men därefter gick Borås upp till 3–1 innan halvlekens slut.

Borås hade en betryggande ledning under hela den andra halvleken, och Nacka var aldrig riktigt nära. Frustrerande, naturligtvis, för ett lag som jagar tabelltoppen. Det visade sig också när laget drog på sig två röda kort under slutminuterna. Först drar Stefan Ostojic på sig två gula kort under loppet av några sekunder, genom att först varnas för att kasta iväg bollen och på vägen ut till bänken få syna det andra gula kortet. Troligen på grund av något som sades eller gestikulerades.

Ett par minuter senare gick Andreas Dahl in stenhårt i en situation, och domaren tvekade inte utan Dahl tilldelades ett direkt rött kort.

Segern för Borås gör att laget återigen tar sig förbi både Bajen och Nacka Juniors och går upp på en tredjeplats men med en match mer än Hammarby som ligger tre poäng bakom.

Matchfakta

SFL

Borås AIK–Nacka Juniors FF 6–3 (3–1)

Målen, Borås: Wahid Jawid 2, Mattin Najafi 2, Nino Osmanagic, Mehmed Desevic

Målen, Nacka: Yanku Marrah 2, Arsalan Ashtari

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img