Hammarby tog planenlig seger

Hammarby på en femteplats mot Linköping på plats tretton – det kunde väl bara sluta med en favoritseger? Det gjorde det också.

Hammarby tog under söndagskvällen emot KFUM Linköping inför 612 betalande åskådare i Eriksdalshallen. Till matchen kom de bägge lagen med vars en ex-fotbollsallsvensk profil i truppen – Benny Lekström i Hammarby och Dinko Felic i Linköping.

Linköping, som upplevt en renässans sedan tränarbytet, hade under de senaste omgångarna plockat poäng ifrån topplag. Därför blev det säkerligen nervöst i Hammarby-lägret när Linköpings Francisco Vidal styrde in en hörna till 0-1. Hammarby, som hade inlett matchen bäst, svarade dock i den sjunde minuten. Patrick Mallengren hittade snyggt in bakåt till Nicolas Rodriguez som kunde trycka in kvitteringen.

Efter detta följde en period där de bägge lagen kände på varandra. Det fanns kvalificerade chanser åt båda håll, men bollen hittade inte in i nät. Med bara två minuter kvar av halvleken var dock Bajens vändning fullbordad när Özgür Yasar gjorde 2-1. Hammarby-spelarna verkade redan ha gått till halvtidsvila efter målet, då Linköping lyckades kvittera i anfallet efter. Blend Ali Osman hette målskytten, och 2-2 var resultatet i halvtid.

Om Hammarby-spelarna sov i slutet av den första halvleken, var de desto mer vakna i upptakten av den andra. Samme Yasar satte 3-2 för Hammarby, och efter detta släppte laget aldrig greppet. Mallengren höll sig påpassligt framme på billig målvaktsretur, och 4-2 var ett faktum.

Även om Hammarby kontrollerade matchen, var Linköping inte ofarliga. Mohammad Amiri provade Lekström vid flertalet tillfällen, och Asmir Spahic prickade stolpen. Istället gjorde Hammarby både 5-2 och 6-2 innan loppet av två minuter. Båda målen kom till efter fina spelvändningar, och vid båda målen hette målskytten Liridon Makolli.

Just 6-2 blev också slutresultatet, och segern innebär att Hammarby klättrar till en andraplats i tabellen efter ledande Uddevalla. Linköpings förlust cementerar deras tabellplats under nedflyttningsstrecket.

Svenska Futsalligan

Hammarby IF FF Futsal – KFUM Linköping 6-2 (2-2)

Målskyttar Hammarby: Özgür Yasar (2), Liridon Makolli (2), Patrick Mallengren och Nicolas Rodriguez

Målskyttar Linköping: Francisco Vidal och Blend Ali Osman

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img