Profilerad förstärkning till ÖFC: ”Han tog allt – vad fan är det för målvakt?”

Örebro FC har valt att förstärka inför sluttampen av den svenska futsalligan. Under lördagen skrev vi om den förre Djurgårdenspelaren Andreas Tranquist som skrivit på för klubben, men som ansluter först om en månad.

Utöver Tranquist har klubben gjort ytterligare tre förvärv. Det handlar bland annat om den georgiske målvakten David Kepaschwili, som kommer med stor rutin från flera stora ligor som den spanska och italienska. Han var med och spelade en träningsmatch med ÖFC inför säsongen, och redan då fick klubben upp ögonen för målvakten.

– Första gången han kom tänkte jag ’vad är det där för trevlig kille?’. Han var verkligen grymt hjälpsam och riktigt trevlig på alla sätt. Han gav oss en massa tips direkt, och redan första dagen var han som en kompis. Han körde en träningsmatch mot Linköping inför säsongen och han tog allt, och jag tänkte ’vad fan är det för målvakt?’, säger ÖFC:s Christoffer Skoog till Futsalmagasinet.

Varför plockade ni inte in honom redan då?

– Vi fick in Linus Palmqvist som stått en del nu på slutet och så har vi Dildar Caliskan som är vår fixstjärna. Dildar är fortsatt vår förstamålis, men han fick en bristning och kommer även spela fotboll. Sedan ska Linus flytta till Stockholm snart, så därför passade det att få hit ”Dato” (som georgiern kallas) nu.

Värvningen är dock inte bara för hans målvaktskunnande på planen, utan Kepaschwili visar även stor vilja att hjälpa till på alla sätt han kan.

– ”Dato” kan lika gärna vara målvaktstränare. Det är klart han vill stå, men han har en så grym personlighet att han hjälper till på de sätt han kan om han inte står. Även om han är lite bättre än Dildar så kommer ändå Dildar stå. Men är han mycket bättre kommer han såklart stå, säger Skoog och påpekar att det är viktigt att värna om sina lokala spelare.

Skoog berättar vidare att det är Leif Järnkvist som haft kontakt med honom via Facebook, och att de fått se en hel del klipp på honom.

– En målvakt är mycket lättare att scouta på det sättet än en utespelare, menar Skoog.

Kontraktet är skrivet till säsongens slut.

Utöver David Kepaschwili och Andreas Tranquist tillkommer även Andreas Klingström och David Ågren. Klingström fick de upp ögonen för under AIF-cupen i Örebro, och den 19 år gamla Ågren ska enligt Skoog vara mer av ett namn för framtiden.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img