Skoftebyn segrade efter dramatisk avslutning

0
Foto: Måns Johansson

Det blev stor dramatik när Skoftebyn vann hemma mot Örebro SK. Örebro såg ut att ha räddat en poäng, men då klev Krister Andersson fram som stor segerorganisatör för hemmalaget. Ett sent mål med endast sekunder kvar att spela och han fastställde slutresultatet, 4-3.

Skoftebyn såg länge ut att ta tre säkra poäng, och hade en 3-1 ledning länge i matchen. Men med drygt tre minuter kvar att spela tryckte ÖSK in en reducering Denis Gerzic. När Alen Rastoder sedan kvitterade med mindre än minuten kvar var det nog många i hemmapubliken som blev oroliga att tappa alla tre poäng. Då klev som sagt Krister Andersson fram och frälste hemmalaget.

Noterbart från matchen är att Skoftebyns landslagsaktuella Carl Lext återigen syntes i målprotokollet. Uttagningen har varit ifrågasatt av många på grund av lång skadefrånvaro, men kanske var matchen idag ett kvitto att han är på gång.

Förlusten var tung för ÖSK, som nu endast har två poäng ner till Norrköping och nedflyttningsplats.

Matchfakta

SFL

Skoftebyns IF – Örebro SK Futsalklubb 4-3 (2-0)

Mål Skoftebyn: Fredrik Larsson, Jihad Nashabat, Carl Lext, Krister Andersson

Mål ÖSK: Simon Blomqvist, Denis Gerzic, Alen Rastoder

Varning Skoftebyn: Haidar Bejan