Uddevalla vann toppmötet – drar ifrån i tabellen

Det var en match med mycket känslor som spelades i Gamla Idrottshuset i Örebro. Heta känslor och hårda närkamper präglade hela matchen när IFK Uddevalla kunde plocka hem tre poäng mot Örebro FC efter seger med 2-5. ”Vi gör en jättefin match, grymt skön seger”, säger Uddevallas tränare Hector Maravilla efter matchen.

Matchen började i ett fruktansvärt högt tempo där ÖFC inledde bäst. Laget skapade flera bra chanser i inledningen och lyckades även ta ledningen efter tio minuter genom Mirza Turan. Efter det vaknade Uddevalla till liv och kvitterade endast sekunder senare genom Granit Berisha.

– Jag tjatar på grabbarna hela tiden att det inte spelar någon roll om vi ligger under. Vi ska spela vårt spel hela tiden och om vi gör det är vi kommer det belöna sig, säger Maravilla.

Fem minuter senare hade Uddevalla utökat till 1-3 efter slarv två gånger om av ÖFC. Först snappade Granit Berisha upp en passning och lobbade enkelt in bollen bakom Dildar Caliskan i ÖFC-kassen och en stund senare gjorde Petrit Zhubi samma sak. 2-4 stod det i paus, och Ronny ”Pilen” Pettersson, general manager i ÖFC, tycker det är synd att laget ska slarva så mycket när de i övrigt gör en bra match.

– Det känns som vi gör lite för många misstag idag, tyvärr, stundtals spelar vi riktigt bra. Sedan ska Uddevalla ha att de är livsfarliga när de får sina lägen, säger ”Pilen”.

Andra halvlek blir rätt chansfattig. Uddevalla spelar tajt försvarsspel och ÖFC har svårt att skapa något. Efter 29 minuter kontrar Uddevalla och sätter 2-5. Efter det kändes matchen avgjord och ÖFC blir märkbart frustrerade, laget drar på sig flera frisparkar och Uddevalla kan enkelt spela ut matchen. ”Pilen” menar att det var onödigt mycket fokus på domarna, men att han kan förstå varför det blir så.

– Det är en match med mycket känslor, båda lagen vill vinna. Sedan blir det lite mycket fokus på domarna från vår sida, vi tar några onödiga frisparkar också. Men jag tycker domarna gör det bra, det är inte deras fel att vi förlorar. Vi gör en bra match men Uddevalla var bättre än oss idag, avslutar ”Pilen”.

I och med segern drar Uddevalla ifrån i tabellen och ligger nu fyra poäng framför ÖFC och Borås. Nästa omgång möter Uddevalla KFUM Linköping på hemmaplan, för ÖFC väntar Nacka borta.

Matchfakta

SFL

Örebro FC – IFK Uddevalla 2-5 (2-4)

Mål ÖFC: Mirza Turan, Basel Gorgis

Mål Uddevalla: Granit Berisha (2), Petrit Zhubi (2), Fredrik Söderkvist

Varningar ÖFC: Fredrik Johnsson, Viktor Lindqvist, Dildar Caliskan

Varningar Uddevalla: Fehim Smajlovic, Albert Hiseni

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img