Rosengård klara för kval – ”Vi har bra chanser”

0

FC Rosengård har gått som tåget i herrarnas division 1 Södra Götaland. På tolv matcher har laget inkasserat tio segrar och endast två förluster. I och med det har man säkrat förstaplatsen i serien, vilket innebär att det nu är kval till SFL som gäller. Francis Maciel, tränare i Rosengård, menar att kval hela tiden har varit målet, men att man fått kämpa för det.

– Grabbarna har slitit hårt varje träning. Vi sade i augusti att vi skulle nå kval, men det betyder inte att man gör det. Det känns otroligt skönt, säger Maciel.

Årets säsong är den tredje i division 1 för laget, och efter att tidigare år haft det lite knackigt har laget denna säsong fått till det. En stor anledning tror Maciel, som har futsalerfarenhet från både Brasilien och Portugal, är att alla varit villiga att kämpa för det.

– Jag har hela tiden sagt till grabbarna, om ni kämpar hårt kommer ni lyckas. Det var lite svårt i början av säsongen, vi har många som spelar fotboll så det var ganska lite folk på träningarna. Men efter att fotbollen tog slut har vi varit mycket folk på alla träningar. Det har varit bra fart, säger Maciel.

En annan sak Maciel har fått jobba hårt med under säsongen är vad han själv kallar att få laget att börja ”tänka futsal”.

– Visst, du kanske är duktig på fotboll, men det här är inte fotboll. Det här är futsal, du måste spela annorlunda. Det går snabbare och du blir hårdare straffad om du gör misstag, båda de sakerna har vi blivit bättre på.

I kvalet, som inleds i februari, kommer laget få möta Athletic FC Eskilstuna och ett lag till. Vilket det tredje laget blir är ännu inte klart, men Maciel är trots det övertygad om hur det kommer gå för Rosengård.

– Vi ska köra hårt och vi ska vinna, vi ska gå upp. Nä men skämt åsido, det kommer bli tufft men om vi gör vårt bästa har vi bra chanser, avslutar Maciel.