ÖSK tog storseger i bottenmötet – ”Äntligen lite arbetsro”

Det var en match som på förhand osade nervositet som spelades i Gamla Idrottshuset i Örebro ikväll. Endast två poäng skiljde mellan ÖSK och Norrköping inför matchen. När matchen var slut hade ÖSK kört över bortalaget, slutsiffrorna skrevs till 7-3. ”Ska jag vara helt ärlig var jag fruktansvärt nervös före, nästan så man hade lite ångest”, säger ÖSK:s hattrick-hjälte Simon Blomqvist efter matchen.

Se också: Varför inte hämta din Jackpotjoy Bonuskod?

De första fem minuterna var ganska avvaktande. Det syntes att det var två lag som hade mycket att spela om, och mycket att förlora. Men när ÖSK lyckades få in 1-0 via en Norrköping-försvarare, tog man tag i matchen ordentligt.

Resten av första halvlek dominerades av ÖSK och Blomqvist hann sätta 2-0 fem minuter efter ledningsmålet. Efter 17 minuter stod det 3-0. Att sätta högt tempo var enligt Blomqvist en uttalad taktik.

– Vi satte en hög press från start, det visste vi skulle ge utdelning. De senaste veckorna har vi tränat hårt så vi vet att vi orkar springa, säger Blomqvist.

Norrköping knaprade ikapp till 3-2, sedan klev Simon Blomkvist i handlingarna ordentligt. Två mål på två minuter, ÖSK drog ifrån och Blomqvist kunde fullborda sitt hattrick.

– Deras spel passade mig ganska bra. Jag trivs med snabbt spel och stora ytor, då kan jag utmana och det vet jag att jag är bra på. Det var otroligt skönt med tre poäng, nu kan vi äntligen få lite arbetsro, avslutar Blomqvist.

Segern innebär att ÖSK nu har fem poäng ner till just Norrköping på nedflyttningsplats. För båda lagen väntar uppehåll på drygt två veckor innan Norrköping möter Nacka på bortaplan den 8 februari. För ÖSK väntar Örebro-derby mot ÖFC den 10 februari.

Örebro SK Futsalklubb – Norrköping Futsal Klubb 7-3 (3-1)

Mål ÖSK: Simon Blomqvist (3), Alen Rastoder (2), Almin Masic, Självmål

Mål Norrköping: Andreas Rako, Alen Nailovic

Varningar ÖSK: Simon Johansson, Herish Kuhi, Almin Masic

Spelplan: 40 x 20 meter, parkett- eller sportgolv.
Storlek på mål: 3 x 2 meter (samma som i handboll)
Boll: Futsalbollen är mindre än en fotboll (storlek 5) och har dämpad studs anpassad för spel inomhus.

Speltid: En match består av två halvlekar á 20 minuter, effektiv speltid.
Antal spelare: Varje lag består av en målvakt och fyra utespelare på planen, plus maximalt nio avbytare.
Byten: Reglerna tillåter fria byten via avbytarområdet som är markerat vid sidlinjen framför avbytarbänkarna.

Igångsättning: Bollen måste sättas i spel inom fyra sekunder. Domaren räknar sekunderna med ena handens fingrar. Vid sidlinjen sätts spelet igång med fötterna.

Time-out: Varje lag har möjlighet att ta en timeout per halvlek á 60 sekunder.

Ackumulerade frisparkar: Alla direkta frisparkar räknas. Vid ett lags sjätte frispark i respektive halvlek (och varje därpå följande) tilldöms laget straffspark från 10 meter eller frispark från platsen för förseelsen (valbart).

Utvisning: Laget som tilldöms utvisning måste spela med en spelare mindre i två minuter. Om motståndarna gör mål får laget sätta in en annan spelare än den som blev utvisad. Utvisningen är ett personligt straff som gäller resten av matchen.

Domare: Matchen leds av två domare på planen. Dessutom finns det en tredje domare och en tidtagare utanför planen.