ÖSK:s sportchef om ’Honkens’ besked att lämna: ”Väldigt tråkigt”

Som Futsalmagasinet skrev tidigare idag har Fredrik ’Honken’ Holmquist valt att lämna sitt uppdrag som huvudtränare för ÖSK. Christoffer Wickman, sportchef för ÖSK, menar att det är trist att ’Honken’ lämnat sitt uppdrag men att det inte beror på sportsliga resultat. ”Vi i ÖSK Futsal har hela tiden haft 100 % förtroende för ’Honken’, han lämnar enbart av personliga skäl”, säger Wickman.

Det var Nerikes Allehanda, NA, som den 20 januari avslöjade att ÖSK-tränaren väljer att lämna sitt uppdrag. ÖSK har haft en tung säsong i SFL, där laget på 16 matcher har plockat ihop 18 poäng. Det är endast två poäng mer än vad Norrköping har, som ligger på nedflyttningsplats. De trevande resultaten och att ’Honken’ slutar som tränare har dock ingenting med varandra att göra, menar Wickman.

– Vi i styrelsen hade ett långt möte med ’Honken’ där vi sade att vi ville att han skulle stanna. Av personliga skäl kunde han tyvärr inte fortsätta säsongen ut, säger Wickman.

Trots beskedet att Holmquist lämnar menar Wickman att läget i klubben och laget känns bra. Han stänger heller inga dörrar för att tränare kan komma tillbaka någon gång i framtiden.

– Jag meddelade grabbarna i laget om att han skulle sluta, han var även själv nere på en träning och pratade med dem. Såklart blev de besvikna, men det är ingen fara för hur laget kommer prestera. Vi har bra tränare i laget och både jag och spelarna tror stenhårt på dem, säger Wickman och fortsätter:

– ’Honken’ är en person som funnits hos oss länge och har ett stort ÖSK-hjärta, han brinner för klubben. Förhoppningsvis är detta inte det sista vi sett av honom, avslutar Wickman.

Nästa match för ÖSK är redan ikväll, när laget tar emot Norrköping på hemmaplan.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img