P19: Sverige vann med tennissiffror mot Kosovo

0
Foto: David Gerd

Sverige var piskade att vinna mot Kosovo efter gårdagens 1-6-förlust mot Cypern. Laget tog chansen och vann med samma siffror som man förlorade med igår, 6-1. I och med segern har Sverige fortfarande chans på gruppsegern, som krävs för att ta sig vidare till nästa steg i kvalet.

Sverige kom ut med bra fart och energi från första bytet. Det dröjde inte heller länge förrän ledningsmålet kom, 1-0 genom Albin Näslund. Minuten senare satte Denis Milovanovic 2-0. Efter det fortsatte det rulla på och Sverige ledde med hela 4-0 i paus.

Kosovo kom aldrig riktigt nära och Sverige gick ifrån till 6-0 innan motståndarna lyckades peta in en boll.

I och med segern har Sverige tre poäng, samma som Cypern som ikväll möter hemmanationen San Marino. Sverige spelar sin sista match i denna kvalrunda på fredag klockan 18:30, då är det deras tur att ta sig an San Marino.

Matchfakta

P19 EM-kval Preliminary Round Grupp B

Kosovo – Sverige 1-6 (0-4)

Mål Sverige: Denis Milovanovic (2), Stefan Veselinovic (2), Albin Näslund, Isak Larsve

Varningar Sverige: Denis Milovanovic, Daniel Miljanovic, Hampus Jakobsson

Mål Kosovo: Liridon Lahu

Varningar Kosovo: Rinor Dragusha, Drilon Maxharraj