Förutsättningarna: Så tar sig Sverige vidare

Klockan 16.00 drar matchen mellan Cypern och Kosovo igång. Därefter, klockan 18.30, avslutas grupp B i Preliminary round med matchen mellan Sverige och värdnationen San Marino. Det ska avgöras vilket lag som tar hem gruppsegern och avancerar vidare till Main round.

Två omgångar har avverkats, och för svensk del har det slutat i en förlust och en seger. Därmed har laget tagit tre poäng och det ger dem en andraplats i gruppen. Cypern toppar på sex poäng.

Kosovo har också tagit tre poäng så här långt, och faktiskt en bättre målskillnad än Sverige, men då inbördes möten går före ligger Sverige ovanför.

Hur ska då Sverige gå vidare?

Det enda sättet för Sverige att gå vidare är att Kosovo vinner matchen mot Cypern, och sedan att Sverige slår San Marino. Men tyvärr räcker det inte bara med seger, utan det behöver bli storsegrar.

Om Kosovo vinner matchen mot Cypern och Sverige slår San Marino kommer det att vara tre lag på sex poäng. Det som krävs för svensk avancemang är att Kosovo vinner med minst fem mål, om då Sverige sedan gör jobbet vill säga. Men om de vinner med fem mål, och släpper in mål bakåt, behöver Sverige slå San Marino med stora siffror.

Hur Sverige tar sig vidare

Om Kosovo vinner mot Cypern med 5-0: Räcker att Sverige vinner matchen mot San Marino

Om Kosovo vinner med färre än fem mål mot Cypern: Cypern vidare

Om oavgjort eller Cypern vinner: Cypern vidare

Om Kosovo vinner med 6-1 eller mer: Sverige måste vinna mot San Marino med 11-2 eller mer

Dessa resultat är alltså baserade på hur det gick i matcherna mellan lagen i toppen. Cypern besegrade Sverige med 6-1, och med samma siffror vann Sverige mot Kosovo. Kosovo vann i sin tur med 11-2 mot San Marino, vilket då är bättre än Cyperns 8-0 mot värdnationen.

Fredagens matcher:

Cypern – Kosovo 16.00

Sverige – San Marino 18.30

Länk: Matcherna sänds här!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img