Blåvitt vill fortsätta den positiva trenden i derbyt: ”Känts riktigt bra senaste tiden”

30 november var senast IFK Göteborg och Torslanda mötte varandra. Inför den matchen hade Blåvitt endast tagit en poäng på sju matcher. Sedan dess har laget endast förlorat en gång på nio matcher och tagit sig ovanför nedflyttningsstrecket. Nicklas Asp, lagkapten i IFK Göteborg, hoppas att man ska kunna fortsätta på den vägen och tror på en målrik match.

– Vi vill spela en offensiv futsal, och lyckas vi med det är vi riktigt bra, säger Asp till Futsalmagasinet.

IFK Göteborg var onekligen en av de stora minusstrecken i början av säsongen. Man inledde visserligen helt okej, 2–0-förlust mot Uddevalla och kryss mot Skoftebyn. Men trots fler tajta matcher hade laget otroligt svårt att vinna, man lyckades inte ens plocka poäng.

– Jag skulle nog säga att vändningen faktiskt kom mot Torslanda, den matchen slutade 2–2. Det gav oss vind i seglen, sedan dess har vi spelat väldigt bra, säger Asp.

Hur kan det vara så stor skillnad i början av säsongen jämfört med nu?

– En stor anledning tror jag är att vi hade såpass många nya spelare, tolv stycken tror jag. Många av de är väldigt duktiga, men de kommer från fotbollen. Det tog ett tag att få de att förstå futsal. Men det har märkts att de verkligen lyssnat och det har gett resultat.

Asp hoppas att folk kommer och kollar på kvällens derby. Mycket står på spel och han tror att det kommer bli en fartfylld match med mycket mål.

– Tyvärr har vi haft rätt lite publik under säsongen, det vore kul om det blev lite folk på läktaren. Det är såklart en jätteviktigt match, vid vinst lämnar vi ju bottenstriden kan man säga. Vi kommer spela en rolig och offensiv futsal, det tror jag även Torslanda vill göra, säger Asp.

Hur slutar matchen?

– Vi vinner såklart! Det blir tufft, men vi vinner, avslutar Asp.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img