Torslanda jagar derbyseger: ”Vi ska visa att vi är ett bättre lag”

0
Foto: David Gerd

Ikväll klockan 19:30 spelas det andra Göteborgsderbyt för säsongen. IFK Göteborg tar emot Torslanda i Prioritet Serneke Arena i Kviberg, och Torslandas tränare Fredrik Augustin hoppas att få titulera sig ’bäst i stan’ efter matchen. ”Det är två lag som vill vinna, det kommer bli tajt men jag tror vi tar det”, säger Augustin till Futsalmagasinet.

Torslanda är ett lag som haft en lite svajig säsong. Stundtals har laget spelat riktigt bra, medan det vissa matcher inte stämt alls. Inför lördagens derby parkerar man på en nionde plats i tabellen, fyra poäng från nedflyttningsplats och en poäng före ’Blåvitt’. Man kommer även till spel med tre förluster de fem senaste matcherna, något Augustin hoppas man kan vända ikväll.

– Det är alltid speciellt med derby, man blir extra taggad. Jag tycker även det känns väldigt bra i laget, vi hade en tung period före jul men den senaste tiden tycker jag vi har kommit igång, säger Augustin.

Senaste lagen möttes var i Oktober, då slutade matchen 2-2 och det var en rätt tillknäppt historia. Augustin tror dock att de faktum att det är derby samt att båda lagen är i poängbehov kommer leda till en fartfylld match.

– Det är två lag som behöver poäng, en seger och man får andrum från bottenstriden. Vi kommer köra på, det kommer bli full fart och rolig futsal. Folk kommer få se en bra match med två taggade lag, säger Augustin.

Hur slutar matchen?

– Haha, alltid svårt att svara på, men vi vinner. Vi ska visa att vi är ett bättre lag, jag tror det blir 5-2 till oss, avslutar Augustin.

Matchen spelas ikväll (lördag) klockan 19:30 i Prioritet Serneke Arena.