ÖFC nollade Nacka i toppmötet – ny tabelltvåa

Segraren i kvällens toppmöte skulle bli ny tvåa i tabellen. Örebro insåg stundens allvar och tog chansen.

Efter att övriga topplag haft en jobbig helg, var det uppdukat för utmanarna Nacka Juniors och Örebro FC. Insatserna var höga, och det var uppdukat för fest i Nacka Bollhall.

Om det såg att bli en futsalfest på förhand, kom den snabbt av sig. Två defensivt starka lag stod rätt inledningsvis och bjöd inte sina motståndare på någonting. Det första målet skulle dock komma, och målskytt blev ÖFCs Mirza Turan. Målet kom till i den sjunde minuten, och blev det enda i den första halvleken.

Den andra halvleken inleddes på inslagen väg, och de båda lagen skapade få chanser. Nacka, med hemmapubliken i ryggen, gick för en kvittering men kammade noll. Halvleken såg länge ut att bli mållös, men då slog Turan till igen. 2-0 till ÖFC och tre minuter kvar på klockan.

När den andra halvlekens första mål kom, kom även halvlekens andra kort inpå. Återigen var det Örebro som stod för det, men denna gång hette målskytten David Kepaschwili. Målet betydde 3-0 till ÖFC, vilket även blev matchens slutresultat.

Resultatet innebär att Örebro klättrar till en andra plats, två poäng efter de regerande mästarna IFK Uddevalla. I och med Nackas förlust är laget nu fyra poäng efter ÖFC, och sex efter Uddevalla.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Nacka Juniors FF – Örebro Futsal Club 0-3 (0-1)

Målskyttar Örebro: Mirza Turan (2), och David Kepaschwili

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img