BP tackar nej till RFL-slutspelet: ”Spelarna var veliga”

Under måndagen blev det klart hur kvartsfinalerna i den regionala futsalligan kommer se ut. De sex seriesegrarna och de två främsta tabelltvåorna är lagen som gör upp om semifinalplatserna.

LÄS MER HÄR: Så spelas kvartsfinalerna – derby väntar

En av de tabelltvåorna som säkrat en plats i slutspelet är IF Brommapojkarna med imponerande 22 poäng på nio matcher. Men under måndagsmorgonen meddelade Staffan Jacobsson, sportchef dam i BP, Svenska Fotbollförbundet att de var tvungna att tacka nej till platsen.

– Efter lördagens match framgick det att det skulle bli oerhört svårt att få ihop lag till kvartsfinalerna på grund av resor och annat inplanerat hos spelarna, säger Jacobsson.

Men efter samtalet fick Jacobsson höra av spelare att det möjligtvis kunde flytta på vissa av deras planerade aktiviteter, och då ringde han tillbaka till SvFF.

– Spelarna var veliga med det här. Jag ställde frågan till tjejerna förra veckan, då det var lätt att räkna ut att vi troligtvis skulle få en plats i slutspelet. Så just nu är det lite oklart vad som händer, vi ska höras med förbundet imorgon (tisdag) och då kommer ett definitivt besked.

Boo FF kom trea i den RFL-serien och är laget som nu blivit tillfrågade om platsen efter att BP tackat nej. Men då BP möjligtvis, trots allt, kan genomföra det och ringt tillbaka till förbundet kommer de få tillbaka platsen om Boo FF väljer att tacka nej. Boo har dock första-tjing.

– Inför säsongen gjorde vi det här som en kul grej. Vi samlade en liten skara före detta BP-spelare för att träffas och spela tillsammans, och det visade sig ju att de var rätt bra på det här. Slutspel var ingenting vi hade räknat med. Flera spelare är som sagt bortresta, så vi får se hur och om vi skulle kunna få ihop det.

Under tisdagen kommer det alltså ett beslut kring den slutspelsplatsen, om det blir Boo eller Brommapojkarna som spelar kvartsfinal mot IFK Åkullsjön.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img