Biljettförsäljningen tickar på: ”Siktar på fullsatt”

0

Under onsdagen är det dags för de första VM-kvalmatcherna i Estrad Alingsås. Först ut är Belgien och Malta innan det klockan 19.00 är dags för Sveriges premiär mot Armenien.

Per Broberg är utvecklingsansvarig för futsal hos SvFF, och han ser fram emot att det ska dra igång.

– Det ska bli väldigt roligt. Den första matchen blir en nyckel inför fortsättningen, både sportsligt och intressemässigt, säger Broberg.

LÄS OCKSÅ: Här är RFL:s kvartsfinaler

Hur ser intresset ut för att se det på plats?

– Biljettförsäljningen tickar på. Framför allt är det till lördagens match. 1200 biljetter var det senaste jag hörde om för den matchen, och arenan tar in totalt 2000. Får vi till bra resultat under veckan siktar vi på att sälja slut lördagens match.

Ett sätt de jobbat, och jobbar, en del med för att höja intresset är att åka ut till skolungdomar i Sverige. Broberg berättar:

– Vi jobbar med konceptet att komma ut i skolor, och tack vare samarbete med en lokal partner så kan vi bjuda med massa skolungdomar till VM-kvalet. Sedan har vi även föreningsbiljetter där man kan köpa en större mängd biljetter där styckpriset landar på 20 kronor. Så vi hoppas och tror på ett stort intresse även från ungdomar och barn under matcherna.

LÄS OCKSÅ: Här sänds veckans VM-kvalmatcher