Sverige är vidare – Najafi tvåmålsskytt i segern

0
Foto: Bildbyrån

Det svenska landslaget är klart för avancemang till Main round. Tre poäng säkrades planenligt mot Malta – men insatsen lämnade mycket övrigt att önska.

Sverige började dock den här matchen oerhört piggt. Fehim Smajlovic öppnade målskyttet efter bara drygt två minuter. Och minuten efter dubblade Mattin Najafi den ledningen genom att trycka in ett skott på retur.

Petrit Zhubi kunde sedan i den sjätte minuten utöka Sveriges ledning till 3–0, och Sverige spelade med ett stort självförtroende mot ett passivt Malta.

Därefter verkade det dock som att Sverige kom av sig rejält i det fina, snabba spel man tidigare visat upp. Samtidigt jobbade sig Malta in i matchen allt mer.

MISSA INTE: Spelarbetyg – de var bäst i den svenska segern

Åtta minuter in i den andra halvleken såg Mark Zammit till att reducera för Maltas del, och därmed också sätta dit Maltas första mål i det här gruppspelet. Att det skapade nerv i matchen vore att ta i, men visst var det allt en smärre kalldusch, och likaså en väckarklocka, för Sverige.

Mattin Najafi vaknade åtminstone till, för några minuter senare tryckte han dit sitt andra mål för matchen och 4–1-ledningen var ett faktum.

Med nio sekunder kvar av matchen satte Nima Kadivar spiken i kistan när Maltas mål gapade tomt. Christopher Solberg passade långt, Petrit Zhubi la ned den till Kadivar som enkelt placerade in bollen i nät.

5–1 slutade matchen, vilket betyder att Sverige nu är klart för avancemang till Main round genom att minst han säkrat en andraplats i gruppen. På lördag avgörs det om det blir Sverige eller Belgien som tar hem gruppsegern.

Matchfakta

VM-kval: Preliminary round

Sverige–Malta 5–1 (3–0)

Målen, Sverige: Mattin Najafi 2, Fehim Smajlovic, Petrit Zhubi, Nima Kadivar

Målet, Malta: Mark Zammit

Publik: 1295