Legiecs uppmaning: ”Viktigt att känna stödet ifrån läktaren”

Nu är Sveriges uppsnackade gruppfinal mot Belgien endast timmar bort. Sveriges lagkapten, Kristian Legiec, är redo – och hoppas att publiken ska heja sina hjältar hela vägen in i mål.

Kristian Legiec stod för två viktiga mål i premiären mot Armenien. I den senaste matchen mot Malta fick lagkaptenen däremot vila.

-Jag har lite känningar, eftersom jag inte är uppe i 100 procent fysisk form efter min skada. Det var därför jag vilade senast. Nu kan jag ge allt mot Belgien, säger Legiec till SvenskFotboll.

Att matchen mot Belgien är viktig är det inga tvivel om. Legiec ser Belgien som favoriter – men är ändå optimistisk.

-Vi har hemmaplan, och en fullsatt arena kommer hjälpa oss att öka våra chanser. Det är bara att köra, vi vet att vi kan slå dem om vi spelar som bäst, säger Legiec.

Just publikstödet har varit en stor snackis under kvalet i Alingsås. Arenan Estrada Alingsås har hyllats av Belgiens assisterande förbundskapten, och publiken har verkligen letat sig dit. I de inledande matcherna har Sverige lockat över 1000 åskådare – och förhoppningen är att detta är siffror som ska slås under lördagen.

– Publikstödet har varit fantastiskt. Det är väldigt viktigt att känna stödet från läktarna. Det gör att man orkar lite extra, även om man känner att kroppen är trött, hyllar lagkapten Legiec.

Sverige går för seger ikväll, och Legiec tror sig ha receptet på hur detta ska gå till.

– Vi måste spela vår bästa futsal. Då vet jag att vi kan mäta oss med dem utan problem. Vi måste komma upp i en hög standard och hålla oss inom det. Mot de stora lagen måste man kunna hålla i en hel match, säger Legiec.

Gruppfinalen Sverige – Belgien börjar 17:00. Matchen ses på CMore.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img