Borås tappar nyckelspelare: ”Blandade känslor”

Borås AIK har stått för en mycket stark säsong så här långt i SFL. Laget har på 17 omgångar spelat in 33 poäng, lika många som tabelltrean Nacka Juniors.

Nio omgångar återstår av säsongen och nästa match för Borås AIK är ett riktigt tungviktsmöte. Då väntar IFK Uddevalla Futsal på hemmaplan – men det blir utan en viktig pjäs. 21-årige Mergim Shala har gjort sin sista match i klubben, då han nyligen skrev på för fotbollslaget IK Oddevold.

– Min sista match med Borås AIK fick tyvärr bli mot Nacka Juniors. Det är blandade känslor faktiskt, för min del är ju det självklart roligt i och med att jag skrivit på för en ny klubb. Fotbollen är prio ett för mig. Men att få lämna killarna i laget, ledarna och de andra är tråkigt. Gruppen, allt från tränare till spelare, är svåra att slå. De är fantastiska och vi har haft det så roligt, säger Mergim Shala till Futsalmagasinet.

MISSA INTE: De möter Sverige i VM-kvalets fortsättning

Vad säger du om din säsong?

– Min del under säsongen har varit bra faktiskt. Jag gjorde min första match efter tre omgångar och har kört på sen dess. Vi hade några dåliga matcher då vi förlorade på grund av skador och någon var sjuk och så. Men vi vinner och förlorar tillsammans.

Vad tror du om avslutningen för Borås AIK?

– Jag själv tror att Baik vinner i år, vi är för starka när vi är på vår högsta nivå. Men samtidigt är IFK Uddevalla Futsal i vägen som vanligt, haha. Jag tror starkt på Baik, men det kommer stå mellan Uddevalla och Baik att ta hem SM-guldet.

Totalt blev det tio matcher och fyra mål för 21-åringen i årets SFL-upplaga.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img