Strängnäs tog viktiga poäng i Halmstad: ”Ett bra kvitto”

Landslagsuppehållet har nu nått sitt slut och SFL är åter tillbaka den här veckan. Men för Strängnäs och Halmstad BK:s del var uppehållet ett kortare sådant. Under lördagen ställdes lagen mot varandra i Halmstad Arena och Strängnäs visade verkligen varför de ligger före i tabellen.

Gästerna tog en tidig ledning – och den tappades aldrig. Segersiffrorna skrevs till slut till 4–8.

– Vi gör det på ett bra sätt. Det är inte bara att åka ned och ta tre poäng. Halmstad är ett bra lag, och jag tycker att det är tråkigt att de ligger där de ligger, säger Strängnäs huvudtränare Mikael Hedlund till Futsalmagasinet.

Stor segerorganisatör i matchen blev, i avstängde Adnan Ciraks frånvaro, Peyman Alkoyun med sina tre mål.

– Hans vänster är kul att titta på, om man säger så. Jag tror nog att den glöder fortfarande. När han kommer rätt och vågar använda sin fot så är han riktigt farlig. Han har gjort flera snygga mål den här säsongen, han skjuter som en häst.

Segern innebär att Strängnäs nu har sex poäng ned till nedflyttningsplats. Nu väntar fortsatt viktiga matcher mot lag i den nedre regionen, som det gäller att hålla under sig.

– Vi sa det inför förra veckans träningar, att nu har vi tre-fyra riktigt viktiga matcher framför oss. Det gäller att vi är fokuserade på uppgiften, och att alla gör jobbet. Allt från att fylla vatten i vattenflaskorna till att göra mål på planen, säger Mikael Hedlund och ser fram emot fortsättningen:

– Det var ett bra kvitto att åka ned till Halmstad och göra den matchen vi gör. Vi hade en svajig period i matchen, men pratade igenom det och kunde höja oss ytterligare en nivå och avgöra matchen definitivt.

Härnäst väntar Torslanda. Ett möte Hedlund ser fram emot – då de har revansch att kräva.

– Vi förlorade borta mot Torslanda, hade en 3–1-ledning men sjabblade bort den. Men vi känns mycket tryggare i det vi gör nu, och framför allt defensivt. Offensivt är vi bra, men nu har vi börjat få ordning på defensiven.

Till den matchen kommer också en viss skytteligaledare tillbaka efter sin avstängning.

– Ja, precis, det kommer tillbaka en viss tvåmetersmålskytt till nästa match. Vi har många andra som kliver fram, men det är klart att det är kul att ha med Adnan Cirak. Det är även förutom hans målskytte också en spelare som drar på sig motståndare och öppnar ytor för medspelare. Så det är klart att det blir en förstärkning.

Matchfakta

SFL

Halmstads BK–Strängnäs FC 4–8 (2–3)

Målen, HBK: Besart Zeqiri 2, Markus Granelund, Jakob Adolfsson

Målen, SFC: Peyman Alkoyun 3, Muzaffer Arpacik 2, Rinor Nushi, Emil Fritzell, Semir Jasarevic

Publik: 212

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img