Falcao besegrade Djurgården framför storpublik

Det är fördel Falcao FC efter det första kvartsfinalmötet mot Djurgården. Under onsdagskvällen hemmavann man med 8–4 framför storpublik i Botkyrkahallen.

Det regerande mästarlaget Falcao FC är inte konstigt nog den absolut hetaste kandidaten att vinna SM-guld även i år. Under onsdagskvällen inleddes slutspelet i RFL med derby mot Djurgårdens IF FF. Ett möte som är speciellt på många sätt för de båda lagen.

Gästande Djurgården fick en drömstart i matchen då Madeleine Stegius öppnade målskyttet efter drygt tre minuters spel.

Landslagsstjärnan Nazanin Vaseghpanah lyckades dock med sina två mål vända på steken och ge hemmalaget en 2–1-ledning 13 minuter in i matchen.

Men Djurgården ville mer, och lyckades faktiskt gå upp i en tvåmålsledning (2–4) under inledningen av den andra halvleken.

Därefter tändes någonting till i Falcao. I minut 29 reducerade de till 3–4, och sedan kom mål efter mål innan Daniella Chamoun fastställde segersiffrorna till hela 8–4. En minst sagt imponerande avslutning av de svenska mästarinnorna, och en minst lika tung avslutning för Djurgården.

På lördag spelas returmötet.

RFL: Kvartsfinal 1

Falcao FC–Djurgårdens IF FF 8–4 (2–2)

Målen, Falcao: Sandra De Brun Kenk 3, Nazanin Vaseghpanah 2, Daniella Chamoun 2, Susan Varli

Målen, Dif: Madeleine Stegius 2, Marima Jammeh, Ida Hedstad