Krossen fullbordad – Umeå första lag till semifinal

0
Foto: Krister Melin

Umeå IK FF besegrade förra veckan Kågedalens AIF med 11-1 i kvartsfinal ett av två. Trodde du nu att Umeå skulle slå av på takten till dagens returmöte? Då trodde du fel.

Efter krossen i det första mötet stod Umeå redan med en fot i semifinalen. Hemma i Vildmannahallen verkade laget inledningsvis visa nåd för sina motståndare, men 1–0-målet i den sjätte minuten blev startskottet för ett nytt målkalas.

Den första att skriva in sig i målprotokollet blev Therese Kapstad, och det skulle inte bli den enda gången under matchen. När slutsignalen ljöd hade Kapstad återkommit i protokollet inte mindre än sex (!) gånger. Efter att ha prickat in ett hattrick i den första halvleken, som slutade 5–1, upprepades bedriften i den andra halvleken.

Annons: Så påverkas du av den nya spellagen

Slutresultatet skrevs till sist till 10–2. Umeås andra målskyttar i matchen blev Anna Sjöström (två mål), Emma Ericsson följt av ett självmål, medan Lina Eriksson och Ebba Grenholm tröstmålade för Kågedalen. Resultatet innebär att Umeå som första lag är semifinalklara med de förkrossande siffrorna 21–3. Lagets semifinalmotståndare tas fram under kvällen.

Matchfakta

RFL: Kvartsfinal 2

Umeå IK FF–Kågedalens AIF 10–2 (5–1)

Målskyttar Umeå: Therese Kapstad (6), Anna Sjöström (2), Emma Ericsson och självmål

Målskyttar Kågedalen: Lina Eriksson och Ebba Grenholm

Umeå till semifinal med totalt 21-3