Vaseghpanah hjälte – Falcao till semifinal

0

Det uppsnackade Stockholmsderbyt mellan Falcao och Djurgården levde upp till alla förväntningar. Efter två intensiva matcher stod ändå Falcao Futsal Club som segrare – mycket tack vare Nazanin Vaseghpanah.

Mötet tidigare i veckan slutade med seger 8-4 för Falcao, och ikväll var det dags för returmöte i Skärholmshallen. Precis som i den första matchen bjöds publiken på ett riktigt målkalas – och precis som i den första matchen gick Falcao vinnande ur striden.

-Det var en hetsig match, där domarna tyvärr inte håller nivån. Idag spelar vi verkligen futsal ifrån målvakt till anfall, och därför är vi bättre över två möten, säger Falcaos landslagsaktuella Nazanin Vaseghpanah.

Just Vaseghpanah spelade en avgörande roll, och stod för inte mindre än hälften (!) av lagets mål under matchen.

-Om man får vara lite ego var det jag som avgjorde idag! (Skratt). Nej, men hela laget har verkligen steppat upp på slutet. Den vi har att tacka för detta är verkligen ”Luc” (tränare Luciano Lorca). Det är tack vare honom som vi spelar som vi gör idag, säger en lyrisk Vaseghpanah.

De regerande mästarinnorna är nu semifinalklara, och siktet är redan omställt.

-Just nu njuter vi av semifinalplatsen, sen är det bara att ställa om fokus. Det gäller att ha bra träningar och hålla fokus över landslagsuppehållet. Vi laddar om, och det börjar på träningarna, säger Vaseghpanah.

Vad gäller målet med resten av säsongen, råder det inte heller några som helst tvivel.

-Vi är mästare, och vårt mål är klart. Det står motståndare på andra sidan av planen, men om vi minimerar våra misstag vet vi vad vi kan göra. Om vi gör vårt jobb ska vi vinna guldet till 100 procent, avslutar Vaseghpanah.

RFL Slutspel

Djurgårdens IF FF – Falcao Futsal Club 7-12

Falcao till semifinal med totalt 20-11