Yasar hjälte i Stockholmsderbyt: ”Riktigt skönt”

0
Foto: David Gerd

Hammarby drog ännu en gång det längsta strået i ett tajt Stockholmsderby. Stor matchhjälte blev Özgur Yasar med sina två mål.
– Skönt att hålla Djurgården bakom sig, säger han efter 3–2-segern.

Hammarby hakar på i toppstriden efter ännu en seger i SFL. Men det var inte i vilken match som helst den senaste trepoängaren säkrades, utan det var i fredagskvällens heta derby mot Djurgården.

Segersiffrorna skrevs till 3–2, efter att Özgur Yasar avgjort matchen med fem minuter kvar.

– Vi kom inte upp i den nivån som vi brukar nå i matcherna. Vi hamnade i deras fälla kan man säga. De kör mycket Hawaii-spel och det blir rätt hetsigt, och vi hamnade i den fällan, analyserar Yasar.

Han fortsätter:

– Vi var inte bra, men vi vann ändå. Det är en styrka, och det säger verkligen mycket om oss den här säsongen.

Hammarby gick till pausvila med en 2–0-ledning. Då hade Özgur Yasar stått för ett mål och en assist. I den andra halvleken kom Djurgården ikapp till 2–2 innan Yasar avgjorde fem minuter från slutet.

– Det var riktigt skönt att vinna, och extra mycket när Djurgården står på andra sidan. Nu hakar vi på i toppen och vi håller fortsatt Djurgården bakom oss.

36 poäng har laget spelat ihop på 18 omgångar, och det är bara två färre än serieledande Örebro FC. På andra plats ligger IFK Uddevalla på 37 poäng, med en match mindre spelad än ÖFC och Bajen.

– Jag tror inte att det var många som tippade oss i toppen inför säsongen. Vi har en spelidé som vi tror stenhårt på. Vi är ödmjuka och tar en match i taget hela tiden, och så får vi se var vi hamnar, säger Yasar.

Hur långt kan det gå?

– Vi väntar på att Uddevalla ska tappa poäng. Om de gör det kan vi ha det i egna händer i och med kommande spelschema. Men då gäller det som sagt att Uddevalla ska börja tappa poäng, säger rutinerade Yasar och ser tillbaka på en stark grönvit säsong:

– Vi ska vara stolta över oss själva. Vi är ett bra gäng som bara kör på, helt enkelt.

Matchfakta

SFL

Djurgårdens IF FF–Hammarby IF FF 2–3 (0–2)

Målen, Dif: Daniel Lindgren Zachrisson 2

Målen, Hif: Özgur Yasar 2, Liridon Makolli

Utvisning: Rami Younes (Djurgården)

Publik: 466