Delad pott i Linköpings sporthall

0
Foto: Ted Malm

Under söndagseftermiddagen ställdes bottenlaget KFUM Linköping mot Trollhättanlaget Skotftebyns IF på hemmaplan i Linköping Sporthall. Viktiga poäng stod på spel för hemmalaget i kampen om att få spela kvar i Sveriges högsta liga SFL. De dryga 50 betalande i publiken fick se hela åtta mål i en tempofattig match som slutade med delad poäng, 4-4.

Första halvlek är en tempofattig historia där inget av lagen bjuder på något skönspel. Det är bortalaget Skoftebyn som får ha mest boll och kan föra spelet medan hemmalaget KFUM Linköping går på kontringar. Den första halvleken bjuder på fem mål och en bortaledning med 2-3.

I den andra halvleken så får hemmapubliken se en roligare och mer underhållande futsal från bägge lagen. Hemmalaget visar ett helt annat spel och en annan inställning. Med cirka två minuter kvar av matchen så har hemmalaget en ledning med 4-3 och de flesta i hallen tror att Linköping är på väg mot tre viktiga poäng i bottenstriden, men bortalagets Jihad Nashabat ville annat. Han kvitterar till 4-4 vilket också blir slutresultatet.

Matchfakta

SFL

KFUM Linköping – Skoftenbyns IF Futsal 4–4 (2–3)

Målen, KFUM: Blend Ali Osman 2, Karl-Anton Petersson, Asmir Spahic

Målen, Skoftebyns IF: Jihad Nashabat 2, Christoffer Lundh, Hamed Hosseini