FC Rosengård segrade i Uddevalla – nu väntar gruppfinal mot AFC

Under lördagseftermiddagen åkte skånelaget FC Rosengård till Rimmershallen i Uddevalla för att spela sin första kvalmatch till SFL.
Och vilken lördag det blev för de skånska pågarna. Man var aldrig hotade av hemmalaget FC Diaspora och kunde till slut vinna med klara 1-5 efter tre mål utav Ifri Slaouti.

Båda lagen börjar matchen lite stressigt de första tio minuterna, men sedan kommer både lagen igång och bjuder publiken på bättre futsal. Hemmalaget Diaspora har svårt att komma till bra chanser och när de väl gör det så är bortalagets målvakt Joakim Eriksson mycket duktig i målet och räddar Rosengård. En mycket rättvis 0-2 ledning för bortalaget Rosengård i halvtid.

Inom loppet av cirka sju minuter av andra halvlek gör Rosengård tre raka mål, vilket innebär 0-5. Diaspora har svårt att skapa något och kommer aldrig till några riktigt farliga lägen. Rosengård spelar avslappnat och kontrollerar halvleken utan några större problem.

Nu väntar en helt avgörande gruppfinal för FC Rosengård nästa helg när man tar emot AFC Eskilstuna på hemmaplan. Gruppvinnaren går vidare till ett play-off där man möter den andra gruppvinnaren av den andra gruppen.

Matchfakta

Kval till SFL

FC Diaspora – FC Rosengård 1-5 (0-2)

Målen Diaspora: Farhan Yousofi

Målen Rosengård: Ifri Slaouti 3, Alexandre de Santana, Vitor Raposo Feranadez

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img