Najafi segerskytt mot Uddevalla

Det var tufft, tajt och heta känslor i mötet mellan Borås och Uddevalla. Bortalaget Uddevalla såg länge ut att kunna dra det längsta strået. En storspelande Viktor Säf i Boråsmålet och segerskytten Mattin Najafi ville dock annat, och Borås vinner med 3-2.

Matchen började i högt tempo med hemmalaget Borås i förarsätet. Uddevalla hängde inte med och mycket rättvist tog hemmalaget ledningen efter knappa två minuters spel. Robin Yarsuvat vände bort sin försvarare och placerade enkelt in 1-0 bakom en chanslös Viktor Jansson i Uddevallamålet.

Efter det är det ställningskrig. Uddevalla har mycket boll men har svårt att skapa heta chanser och när de väl gör det står Viktor Säf, för dagen suverän i Borås mål, i vägen. Borås sticker upp och skapar heta lägen, men inte heller de lyckas förvalta chanserna. Första halvlek slutar 1-0.

I andra halvlek kommer Uddevalla ut som ett helt nytt lag. Man radar upp chans på chans, men Säf i Boråsmålet fortsätter storspela. Men tolv minuter in i halvleken lyckas Fredrik Söderqvist peta in bollen för Uddevalla, 1-1.

Uddevalla fortsätter sedan pumpa på och radar upp chanser och 1-2 hänger i luften. Då drar Emilio Rossi i bortalaget på sig sitt andra gula kort, vilket innebär att han spelat färdigt. Uddevalla får spela med en man mindre och då kommer 2-1. Man ger dock inte upp och endast minuten senare kvitterar Uddevalla på långstraff. Endast två minuter återstår då av matchen.

Med mindre än minuten kvar kliver Mattin Najafi fram och gör 3-2. Borås vinner och kniper tre viktiga poäng i toppstriden.

Matchfakta

SFL

Borås AIK–IFK Uddevalla Futsal 3–2 (1–0)

Målen, Baik: Robin Yarsuvat, Arjan Mostafa, Mattin Najafi

Målen, IFK: Fredrik Söderqvist 2

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img