Roffe Helander hyllades inför derbyt: ”Det var fullt av kärlek”

Än en gång delade de två SFL-lagen från Örebro lika på poängen när de drabbade samman i seriesammanhang. I höstas slutade det 2–2, och under söndagskvällen skrevs resultatet till 3–3.

MER OM MATCHEN: Lika än en gång i Örebroderbyt

Men matchen betydde så mycket mer än futsal och resultat för alla inblandade. I samband med matchen hyllades nyligen bortgångne Rolf ”Roffe” Helander, som hade starka band med såväl spelare som ledare från båda lagen.

– Det var mycket kärlek, trots att det var derby, efter att vår kära Roffe gått bort, säger Örebro FC:s Senad Berisha som hade ett speciellt band till honom:

– Vi alla känner Roffe, och jag själv har haft honom som tränare sedan jag var elva år. Det kom en tår när vi hyllade honom, det var fint. Kärlek och respekt, säger han.

Matchen i sig slutade oavgjort, 3–3, och Berisha stod för ett av matchens mål.

– Det var ett roligt derby. Båda lagen visade att man inte ville göra bort sig och förlora. Det var spännande hela matchen.

Berisha har, precis som flera andra i ÖFC, ett förflutet i ÖSK. Och i ÖSK finns spelare som har ett förflutet i ÖFC. Därmed blir det alltid speciella möten lagen emellan.

– Jag är alltid extra taggad mot ÖSK. I den här matchen kände jag mig het. Jag var pigg hela tiden och kände knappt att jag ville byta. Det är mycket känslor, alla känner varandra. Jag kände därför att jag behövde hitta på något nytt för att de inte skulle läsa sönder mig, och det tyckte jag att jag gjorde, avslutar 24-åringen.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img