Säsongen i fara för skadad Zhubi: ”Haft så sjukt ont”

0

Det var i den avslutande VM-kvalmatchen mot Belgien som IFK Uddevallas Petrit Zhubi efter en situation blev liggande i offensivt målområde. Zhubi såg ut att ta sig mot ryggen, och lämnade kort efter planen tillsammans med läkare och sjukvårdspersonal.

Men, när man trodde att man sett det sista av Zhubi i matchen, var han åter på planen igen.

– Det var rent adrenalin som gjorde att jag testade igen. Jag sa att jag ville spela klart och vinna den här matchen. Där och då kände jag inte riktigt smärtan, utan vi trodde snarare att det bara var en smäll, berättar han.

LÄS OCKSÅ: Oavgjort i heta Örebroderbyt: ”Men vi borde vunnit”

Men så var inte fallet. Under måndagen kollade 30-åringen upp skadan, och det visade sig vara ett brutet nyckelben. Ännu en gång.

– Det är så segt. Det har gjort så sjukt ont de senaste dagarna, och det är exakt samma revben som jag bröt tidigare, säger han och berättar om närkampen med belgarna som ledde till skadan:

– Jag fick en passning in i mitten och så ska jag gå in mellan två spelare och skjuta, och så får jag tackling från ena hållet och har otur och får den andres knä i ryggen. På något sätt kände jag att det var exakt samma känsla som den förra gången.

LÄS OCKSÅ: Sverige till Kroatien i Main round

Nu väntar rehabilitering för Uddevallas nyckelspelare. Sex veckor, närmare bestämt.

– Först är det två veckor med enbart konditionsträning, och därefter får jag börja känna på det lätt, men utan kontakt.

Om sex veckor inleds säsongens sista SFL-vecka. Då, och kanske något tidigare, vill Petrit Zhubi vara på planen igen.

– Det är klart. Man ska vara optimistisk. Även om det är tajt tror jag verkligen att jag hinner några matcher i alla fall. Det hade varit otroligt roligt.

Under måndagskvällen reser Uddevalla till Borås för en riktig toppmatch. Därefter väntar dubbla matcher till helgen. En hektisk – och viktig – vecka för de regerande svenska mästarna.

– Det är svintajt i toppen nu. Jag tror att det kommer avgöras inom de närmsta tre veckorna, säger Zhubi som kommer följa de närmaste matcherna från soffan eller läktaren.