Torslanda tog viktig seger – Bragi Bergsson med hattrick

Strängnäs FC tog under söndagen emot Torslanda IK Futsal i kamp om viktiga poäng i bottenstriden. Som så många gånger förr blev det en målrik tillställning i Thomas Arena, som gästerna till slut kunde gå segrande ur.

Segersiffrorna skrevs till 8–6 i Torslandas favör. Men trots att det till slut enbart skiljde två mål mellan lagen, så var det här Torslandas match från start till mål.

Redan efter en minut skickade Hampus Furublad in ledningsmålet, och till pausvilan hade gästande Torslanda en stabil 3–0-ledning.

Stabilt var ordet, och under den andra halvlekens första minut gjordes ytterligare två mål och helt plötsligt visade resultattavlan 0–5.

Strängnäs lyckades reducera två gånger om, men var aldrig riktigt nära att hota. Det sista målet, det till 6–8, satte Adnan Cirak 30 sekunder från slutet. Ett mål som betydde hattrick för skyttekungen. I Torslanda stack Bragi Bergsson ut med lika många mål, och hade därmed en stor del i de viktiga tre poäng Torslanda bärgade.

Annons: Så påverkas du av den nya spellagen

Segern innebär att Torslanda klättrade upp till en niondeplats, med ett poäng mer än Strängnäs på plats elva. Dock har Torslanda en match mer spelad.

Strängnäs FC–Torslanda IK Futsal 6–8 (0–3)

Målen, SFC: Adnan Cirak 3, Rinor Nushi 2, Sebastian Nygårds

Målen, Tik: Bragi Bergsson 3, Hampus Furublad 2, Isak Larsve, Patrik Falk, självmål