Lidköping förlänger med huvudtränaren

Divison 1-laget Lidköping Uniteds säsong är över sedan någon vecka tillbaka och det blev inget SFL-kval denna säsongen heller. Men klubben har redan påbörjat sitt arbete inför nästa säsong. Under lördagskvällen meddelande man via sociala medier att huvudtränaren Jakob Matanovic förlängt sitt kontrakt över nästa års säsong.

Jakob Matanovic berättar för klubbens hemsida att det känns bra att han har förlängt sitt kontrakt.

— Jo, men det känns bra. Föregående säsong var full av utmaningar gällande skador samt hur man skulle förbereda sig inför träningar och matcher men jag gillar utmaningar, säger Matanovic och forsätter kring ämnet om det var ett svårt beslut att ta:

– Nja, inte direkt. Jag och klubbens ordförande Hajrudin ”Dino” Husic har fört samtal rätt så länge med varandra. Vi har varit klara med hur vi ska gå vidare till nästa säsong med gällande förutsättningar och spelartruppen, så det var ett enkelt val även om vi den här gången tog lite längre tid på oss för att verkligen prata ihop oss om nästa säsong. 

Huvudtränaren får frågan om vad som kommer att krävas för att klubben ska kunna ta nästa steg och nå SFL till slut:

– Det krävs alltid mycket för att spela i den högsta serien, men så mycket kvar har vi inte för att ta nästa steg. Vi har en stark organisation, en bra styrelse, bra ekonomi & en bra spelartrupp. Det som krävs är att vi ska bli lite mer kliniska inom vissa områden för att få till en fullträff. Kollar vi på säsongen som varit så är det tre cuper där vi vinner en och kommer tvåa i resterande. Och vi slutar tvåa i serien till slut, så kan vi träffa rätt gällande vissa saker där så är vi verkligen inte långt ifrån SFL, avslutar han.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img