Två förlorare när Linköping kryssade mot Borås

0
Irfan Delimedjac, Borås AIK. Foto: David Gerd

Borås kom till Linköping för att plocka tre poäng i jakten på förstaplatsen. Men flera viktiga kuggar saknades. Skador, sjukdomar och avstängningar satte stopp för Ricky Lundberg, Viktor Sääf, Henrik Svedberg, Robin Yarsuvat och Jahid Jawid.

Matchen skulle dock börja som väntat för Borås del när man tidigt tog ledningen och många trodde nog att bortalaget skulle ånga på efter det. Men istället blev den första halvleken tempofattig och snäll. Tempot passade Linköping som tog sig in i matchen och kvitterade efter åtta minuter genom Asmir Spahic. Den första(!) frisparken i matchen kom med nio sekunder kvar av första halvlek – men var resultatlös.

Andra halvlek skulle bli desto mer temporik och fysisk, och den här gången skulle Linköping starta bäst. Redan efter en minut tar man ledningen genom Blend Ali Osman, som rutinerat la in bollen när han sprang mot bortre stolpen. Hemmalaget hade fått matchen dit man ville och nu spelade man ett disciplinerat försvarsspel där man skapade fina kontringar.

Borås hade dock vikarierande Rikard Jokkinen i målet som inte lät sig överlistas fler gånger. Jokkinen, som i vanliga fall är målvaktstränare, fick hoppa in då Viktor Sääf var sjuk.

Borås kändes stundtals desperat och det var först i slutet av matchen, då man spelade jokerspel, som man lyckades överlista Linköpings försvarsspel. Nino Osmanagic kunde snyggt placera in bollen efter fint väggspel med Irfan Delimedjac.

Båda lagen gick efter det för ett vinstmål men fler mål skulle det inte bli. Med en minut kvar drog gästernas Irfan Delimedjac på sig dubbla gula kort och visades ut.

Spelarna i bägge lagen hängde med huvudet efter slutsignalen. Ett poäng var en förlust för båda parter – som i olika delar av tabellen jagar viktiga trepoängare.

Matchfakta

SFL

KFUM Linköping–Borås AIK 2–2 (1–1)

Målen, KFUM: Blend Ali Osman, Asmir Spahic

Målen, Borås: Wahid Jawid, Nino Osmanagic

Publik: 100