Dramatik när Blåvitt och Uddevalla kryssade

Det var spännande in i det sista när IFK Göteborg tog emot Uddevalla under söndagskvällen. Lagen bytte chanser med varandra i en match som slutade 4-4.

Matchen inleddes i högt tempo och det var bortalaget Uddevalla som tog kommandot direkt. Klockan hade knappt hunnit passera minuten innan Fredrik Söderqvist placerade in 0-1 bakom Christopher Solberg i Blåvitt-kassen. IFK Göteborg kändes inte helt påslagna och stod på hälarna under de första minuterna.

Efter det jobbar sig hemmalaget in i matchen och efter drygt åtta minuter var der kvitterat. Uddevallas försvar blev rejält upprullade och Nima Kadivar kunde trycka in 1-1 i ett stort sett öppet mål. Kort efter det tvingas IFK Göteborgs målvakt Christopher Solberg kliva av, Solberg kom dock tillbaka i andra halvlek och kunde spela färdigt matchen.

Ytterligare tre mål hinner göras i första halvlek och Uddevalla kan gå till pausvila med en 2-3-ledning.

Andra halvlek präglas av kamp heta känslor, och bra målvaktsspel. Båda lagen skapar lägen, men för det mesta står båda målvakterna i vägen. Trots det lyckas IFK Göteborg både kvittera och ta ledningen och länge ser det ut som att resultatet ska stå sig matchen ut. Men Uddevalla vill annat och kvitterar med drygt fem minuter kvar.

Slutminuterna blir händelserika. Båda lagen spelar med joker när de får läge och båda lagen har chanser att avgöra matchen, men återigen står målvakterna i vägen. Matchen slutar 4-4 och lagen får en poäng var.

Matchfakta

SFL

IFK Göteborg – IFK Uddevalla 4-4 (2-3)

Mål IFK Göteborg: Nima Kadivar, Mouhammed Omeirat, Jesper Nilsson, Pascal Olsson

Mål IFK Uddevalla: Fredrik Söderqvist (2), Granit Berisha, Fehim Smajlovic

Varningar IFK Göteborg: Mouhammed Omeirat, Simon Chekroun

Varning IFK Uddevalla: Fehim Smajlovic

Utvisning IFK Göteborg: Pascal Olsson (två varningar)

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img