Norrköping vinnare – efter målkalas hemma mot Strängnäs

0

Under söndagseftermiddagen var det dags för ett bottenmöte i Mässhallen. Hemmalaget Norrköping FK tog emot Strängnäs FC inför nästintill tomma läktare. Cirka 40 personer hade tagit sig till hallen för att se hemmalaget Norrköping äntligen få vinna igen – och dessutom bjuda på ett målkalas.

Hemmalaget fick den bästa tänkbara start man kunde önska sig under söndagens match mot Strängnäs FC. Man gjorde fyra raka mål inom loppet av tolv minuter vilket betydde en tidig hemmaledning med 4–0, och redan där hade man skaffat sig ett mycket bra läge för att ta med sig alla tre poäng från matchen.

Efter den starka öppningen från hemmalaget så valde bortalaget att ta ut sin målvakt och fokusera sig på att spela ett jokerspel vilket skulle visa sig bli lyckat till en början, då man fick rejält liv i matchen med dubbla reduceringsmål. Men direkt efter att Strängnäs hade fått lite hopp så drog bortalagets Emil Fritzell på sig två gula kort i minut 16, vilket reducerade i ett rött kort. Det skulle hemmalagets storstjärna Ignatius Malki ta vara på när han utökade hemmalagets ledning till 5-2 och gjorde Strängnäs uppförsbacke ännu brantare inför den andra halvleken.

LÄS OCKSÅ: Knapp seger för Nacka mot jumbon

Den andra halveken handlade mest om att spela av matchen och ha kontroll på den från hemmalagets sida vilket man gjorde relativt bra. Trots att Strängnäs fortsatte att spela ett jokerspel stora delar av den andra halvleken så var hemmalaget aldrig direkt hotat, då man inte tillätt Strängnäs att spela sitt spel.

I och med söndagens seger med 8–3 för Norrköping så närmar man sig just Strängnäs, och därmed säker mark, i tabellen. Nu skiljer det bara två poäng mellan lagen, och då har Norrköping dessutom spelat en match mindre. Den spelas på torsdag hemma mot formstarka Hammarby.

Matchfakta

SFL

Norrköping FK–Strängnäs FC 8–3 (5–2)

Målen, Norrköping: Joshuel Antonio Mendives Lan 2, Sanel Hamzic 2, Johan Roxström 2, Kutshi Mollo, Ignatius Malki

Målen, Strängnäs: Peyman Alkoyun, Sebastian Nygårds, Muzaffer Arpacik