Skoftebyn vände efter dubbla underlägen

0

Skoftebyns IF låg under två gånger i matchen mot Torslanda IK – men lyckades gå hem med samtliga poäng efter ett sent avgörande.

I Arena Älvsborg tog Skoftebyn emot Torslanda under måndagskvällen. Hemmalaget kom senast ifrån en sur uddamålsförlust mot Örebro FC, medan Torslanda lyckades rädda ett sent kryss mot Djurgårdens IF FF.

Matchen var fyra minuter gammal när bortalaget Torslanda tog ledningen. Målskytt blev Hampus Furublad, och detta blev början på en målrik period. 0-2 kom redan två minuter senare, och återigen var det Furublad som hamnade i målprotokollet.

Skoftebyn var i gungning, men svaret kom snabbt. Inom loppet av tre minuter var det kvitterat, och målen gjordes av Andreas Svanström och Lavdim Azemi. I matchminut 14 var Skoftebyn plötsligt i ledning, efter att Fredrik Larsson tryckt in 3-2.

Innan halvleken var slut skulle matchen dock svänga igen, och i halvtid var Torslanda åter i ledning. Kvitteringen prickades in av Erik Johannessen, innan Bragi Bergsson gjorde 3-4 med två minuter kvar av halvleken. Bergsson blev poängräddare senast, och såg nu att ligga bakom ännu ett bra resultat för Torslanda.

Den andra halvleken såg länge ut att bli mållös, men då klev Larsson fram igen. 4-4 var ett faktum, men Skoftebyn var inte färdiga. Med minuten kvar att spela rullade laget upp Torslanda ifrån vänster till höger, innan Patrik Burda fick avsluta drömanfallet. Resultatet var 5-4 – och matchen var vänd på nytt.

Torslanda tog en timeout, och använde Patrik Falk som västman. En grinig sluttamp på matchen resulterade dock inte i mål åt något av hållen, och slutresultatet skrevs till 5-4. Resultatet innebär att Skoftebyn tar viktiga poäng i toppen – medan Torslanda allt mer dras in i bottenstriden.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Skoftebyns IF – Torslanda IK 5-4 (3-4)

Målskyttar Skoftebyn: Fredrik Larsson (2), Andreas Svanström, Lavdim Azemi och Patrik Burda.

Målskyttar Torslanda: Hampus Furublad (2), Erik Johannessen och Bragi Bergsson.