Årets första landskamp hägrar: ”Tjeckien är ute efter revansch”

Det svenska damlandslaget är på plats i den tjeckiska staden Hodonin för två träningslandskamper mot Tjeckien. Ett Tjeckien som är ett historiskt motstånd för svensk del.

– Vi mötte ju dem i våra två första historiska landskamper. Då fick vi med oss ett kryss och en seger. Jag har fortfarande minnesbilden av den tjeckiska tränaren efter slutsignalen. Han la pannan i djupa veck. De var inte nöjda med matcherna och jag tror Tjeckien kommer taggade till tusen för att söka revansch, säger assisterande förbundskaptenen Patrik Persson.

Den första av två landskamper spelas ikväll (onsdag) 18.00. Returmötet spelas samma tid under torsdagskvällen.

– Vi har kört två träningar sen vi landade och känner oss redo inför uppgiften. Det är kul att vara igång igen för det var längesedan vi sågs nu. Träningarna vi haft har varit en balansgång mellan att repetera vårt försvarsspel och försöka utveckla vårt anfallsspel. Vi har tryckt mycket på att använda hela planens spelbredd. Det ska bli intressant att se hur spelarna svarar på det under dessa två landskamper, säger Persson.

Den svenska högstaligan, RFL, är inne i sitt slutskede, och flera av landslagsspelarna har en semifinal i sikte. Tidigare har landslaget enbart samlats inför och efter säsong.

– Speciellt för den här samlingen är att det är första gången vi har landslagssamling under tävlingssäsong. Jag tycker det har synts på att spelarna har haft hög kvalité och bra tempo i övningarna.

Truppen är sig lik från tidigare samlingar, men det är dock ett par förändringar.

– Vi har två debutanter i Mathilda Eiljas och Lollo Schillgard. Båda spelarna upplever jag har bra utväxling och är snabba en mot en. Mathilda har imponerat i RFL och är användbar på många positioner, medan Lollo ger oss ytterligare en spets med sin fina vänsterfot, säger Persson.

Kvällens landskamp sänds på www.lstv.cz.

– Jag hoppas att så många som möjligt följer våra matcher, avslutar Persson.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img