Sverige besegrade Tjeckien i Hodonin

0

Årets första träningsmatch slutade med vinst för det svenska damlandslaget. Borta i Tjecken skrevs slutresultatet till 3-5.

Sverige och Tjeckien missade båda det första EM-slutspelet i damfutsal någonsin. Medan Spanien gick och vann turneringen i Portugal förra veckan, passade Sverige och Tjeckien ikväll på att spela en träningsmatch i Hodonin, Tjeckien.

Sverige startade med Hilma Lundqvist i mål – och med Linnéa Kogsta, Nazanin Vaseghpanah, Daniella Chamoun och Susan Varli som utespelare. Lagen följdes åt under hela matchen, och den dramaturgiska höjdpunkten kom när Tjeckien reducerade till 3-4 via en svensk försvarare med tre minuter kvar. Tjeckien kom nära till en kvittering med en minut kvar att spela, men istället kontrade Sverige och Linnéa Kogsta in 3-5 i anfallet efter.

3-5 blev också slutresultatet, och Sverige kan inkassera årets första seger. Sveriges fyra övriga mål gjordes av Daniella Chamoun (2), Nazanin Vaseghpanah och Hanna Österberg. Tjeckien får dock chans till revansch redan imorgon, då lagen spelar en retur av dagens match.