Borås upp i serieledning efter hemmaseger

Trots underläge i paus lyckades Borås ta tre poäng hemma mot ÖSK. Hemmalaget vann andra halvlek med imponerande 6-2. Laget tar i och med det över förstaplatsen i tabellen.

Men det var bortalaget ÖSK som chocköppnade matchen. De 440 i Boråshallen hann knappt sätta sig innan Sebastian Sallanto satte 0-1 för bortalaget. Hemmalaget Borås lyckades visserligen kvittera endast minuter senare, men de gick ändå inte riktigt att känna igen och det var ÖSK som kunde gå till pausvila med ledning, 1-2.

Andra halvlek fortsatte i liknande stil. ÖSK jobbade på bra och gjorde det svårt för Borås. Men när målet väl kom för hemmalaget, då lossnade det rejält. Fem mål inom loppet av sju minuter och matchen var avgjord. Noterbart är att hemmalagets målvakt Viktor Säf lyckades göra mål när ÖSK spelade med joker.

ÖSK lyckades skapa lite nerv i slutet med två reduceringar, men i slutändan stod Borås som segrare. Matchen slutade 7-4.

Resultatet innebär att Borås kliver upp i serieledning. Vi får dock se hur länge förstaplatser står sig. Imorgon åker Uddevalla till Halmstad för att möta jumboplacerade HBK. Tre poäng för Uddevalla och de går förbi Borås, spännande minst sagt!

Matchfakta

SFL

Borås AIK – Örebro SK Futsal 7-4 (1-2)

Mål Borås: Mattin Najafi (2), Henrik Svedberg (2), Irfan Delimedjac, Arjan Mostafa, Viktor Säf

Mål ÖSK: Sebastian Sallanto (2), Simon Blomqvist, Självmål

Varningar Borås: Henrik Svedberg, Ricky Lundberg

Varningar ÖSK: Ahmad Moniry, Denis Gerzic, Sebastian Sallanto

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img