Fördel AFC efter första matchen – vann i Stockholm

0
Foto: Mikael Einarsson

Under lördagseftermiddagen spelades det första utav två möten i det sista avgörandet kvalet till SFL. Söder Futsal från Stockholm tog emot AFC Eskilstuna Futsal inför ett välfyllt Skärholmshallen. Det var en riktigt nagelbitare som publiken fick uppleva i den första kvalmatchen. Det var en tajt och välspelad match som slutade med en AFC-seger, 3-2.

Den första halvleken i Skärholmshallen börjar jämnt i några minuter innan bortalaget AFC Eskilstuna börjar ta över matchen. Man börjar få kontroll på matchen men trots det så får man inte riktigt spelet att stämma. Hemmalaget Söder Futsal har en hel del boll inom laget men kommer inte riktigt till de farliga lägena. AFC kan göra både 0-1 och 0-2 innan det är dags för pausvila.

Andra halvlek börjar i stort sett som den första. Men det ser fortfarande inte riktigt bra ut för bortalaget som slarvar. Man bjuder in hemmalaget Söder Futsal i matchen som får fortsätta ha en del boll som i den första halvleken, men kommer fortfarande inte riktigt till de farliga lägena för att kunna få in ett reduceringsmål. Men en bit in i andra halvleken kommer en reducering från hemmalaget, som en blixt från en klar himmel. Slarv från bortalagets försvar där hemmalaget är på tårna och får in ett reduceringsmål och skapar lite liv i matchen igen.

Trots reduceringen så har hemmalaget inte alls mycket att komma med efter det och det kändes som att AFC hade kontroll på det hela. Det dröjde inte länge alls innan Eskilstuna kunde göra 1-3 och där kändes matchen helt avgjord. Men strax innan slutsignalen skulle gå så får hemmalaget in en reducering efter ett självmål av AFC Eskilstuna och hoppet om SFL lever i högsta grad inför returmötet imorgon.

AFC tar alltså sin 22:a raka seger. Imorgon söndag får laget chansen att ta sin 23:e raka seger när det vankas returmöte på hemmaplan i Stiga Sport Center. Då ska det avgöras om det blir AFC Eskilstuna eller Söder Futsalklubb som tar steget upp till SFL.

Matchfakta

Kval till SFL

Söder Futsalklubb – AFC Eskilstuna Futsal 2-3 (0-2)

Målskyttar, Söder Futsalklubb: Adam Stighäll, självmål

Målskyttar, AFC Eskilstuna Futsal: Ayoub Abassi 2, Robin Zolfagary