AFC Eskilstuna har längtat efter avancemanget: ”Äntligen – nu vill vi visa alla lag i SFL”

0
Foto: Mikael Einarsson

Det var Söder Futsal som började söndagens avgörande kvalmöte bäst och satte en hög press direkt. Bortalaget spelade enkelt och avslappnat medan hemmalaget AFC har det tuffare och slår bort en del onödiga passningar. Både lagen delade inledningsvis på lägena men Söder är laget som satte matchens första mål.

0–1 blev 1–1, och 1–1 blev 2–2 och matchen gick mot sitt absoluta avgörande.

En bit in i den andra halvleken sätter Söder dit 2–3. Ett resultat som hade tagit matchen till förlängning. Men med några minuter kvar kommer avgörandet till 3–3.

Först missar AFC en straff man tilldömts då en Söder-spelare räddade ett skott med handen, men då spelaren visades ut får Eskilstuna spela med en man mer i två minuter. Till slut under sitt spel i numerärt överläge så får AFC utdelning och kan göra 3–3 vilket alltså betyder att AFC Eskilstuna Futsal spelar i SFL säsongen 19/20.

En som var mycket glad och lättad efter slutsignalen var lagets Oliver Mäntykorpi som längtat efter detta ögonblick.

– Vi spelar skit idag igen, precis som igår. Men vi visar hjärta och inställning under hela matchen och gör det tillsammans och äntligen har vi nått vårt mål, berättar Mäntykorpi.

Hur upplevde du matchen?

– Det var en fantastisk inramning. Mycket publik och man kände sig som ett proffs. Själva matchen var en tuff och jämn drabbning måste jag säga. Vi gör inte vår bästa match direkt men skönt att vi reder ut det till slut.

Tycker du det är rättvist att det är just ni som tar steget upp till SFL?

– Det tycker jag verkligen. Mycket rättvist. 23 raka matcher utan förlust bevisar det, mer behöver man inte tillägga.

Hur mycket längtar ni till att säsongen i SFL ska dra igång nu?

– Nu vill vi bara att utomhussäsongen ska vara över så vi kan sätta igång och visa alla hur bra vi är egentligen är.

Hur firar man ett avancemang till SFL?

– Nu ska vi käka och fira lite. Nästa vecka blir det nog en dunderfest, avslutar en mycket glad numera SFL-spelare att säga.