Foto: Krister Melin

Både Åkullsjön och Umeå IK hade en rätt enkel resa i sina kvartsfinaler. Ikväll möttes lagen i Jenningshallen i Robertsfors, då skulle det bli betydligt mer tajt. 3-3 slutade matchen efter en sen kvittering av Umeå.

Det var en tajt tillställning de 150 betalande i publiken fick se. Bortalaget Umeå tog ledningen efter knappa fem minuters spel genom Therese Kapstad men hemmalaget hann kvittera innan paus.

I andra halvlek kopplade Åkullsjön greppet direkt. Julia Larsson satte 2-1 knappa minuten in på halvleken, och innan klockan han passera 22 minuter ledde hemmalaget med 3-1. Med fem minuter fick Umeå in en kvittering, återigen genom Therese Kapstad som satte sitt 35e (!) mål för säsongen. Med två minuter lyckades Umeå även kvittera. Matchen slutar 3-3, fortsättning följer på fredag klockan 19.00 i Umeå Energi Arena.

Matchfakta

RFL slutspel semifinal

IFK Åkullsjön – Umeå IK FF 3-3 (1-1)

Mål Åkullsjön: Mathilda Pettersson, Julia Larsson, Evelina Persson

Mål Umeå: Therese Kapstad (2), Anna Sjöström Amcoff

KOMMENTERA GÄRNA

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.