Oavgjort i första semifinalen mellan Åkullsjön och Umeå

Både Åkullsjön och Umeå IK hade en rätt enkel resa i sina kvartsfinaler. Ikväll möttes lagen i Jenningshallen i Robertsfors, då skulle det bli betydligt mer tajt. 3-3 slutade matchen efter en sen kvittering av Umeå.

Det var en tajt tillställning de 150 betalande i publiken fick se. Bortalaget Umeå tog ledningen efter knappa fem minuters spel genom Therese Kapstad men hemmalaget hann kvittera innan paus.

I andra halvlek kopplade Åkullsjön greppet direkt. Julia Larsson satte 2-1 knappa minuten in på halvleken, och innan klockan han passera 22 minuter ledde hemmalaget med 3-1. Med fem minuter fick Umeå in en kvittering, återigen genom Therese Kapstad som satte sitt 35e (!) mål för säsongen. Med två minuter lyckades Umeå även kvittera. Matchen slutar 3-3, fortsättning följer på fredag klockan 19.00 i Umeå Energi Arena.

Matchfakta

RFL slutspel semifinal

IFK Åkullsjön – Umeå IK FF 3-3 (1-1)

Mål Åkullsjön: Mathilda Pettersson, Julia Larsson, Evelina Persson

Mål Umeå: Therese Kapstad (2), Anna Sjöström Amcoff

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img