Fjärde raka förlusten för Strängnäs: ”Vi har inte gett upp någonstans”

Strängnäs slåss för sin överlevnad i SFL. Ikväll kom fjärde raka förlusten hemma mot Nacka, 5-7, efter att bortalaget gjorde två mål i slutminuterna. ”Vi släpper in för billiga mål”, säger lagets huvudtränare Mikael Hedlund efter matchen.

Matchinledningen var en mardröm för hemmalaget Strängnäs. Klockan hade knappt hunnit passera tio minuter innan Nacka ledde med 3-0. Hedlund är besviken med matchinledningen.

– Visst, de gör det bra, men det går lite för enkelt. Vi gör individuella misstag och det straffar sig, säger Hedlund.

Efter det lyckas Strängnäs spelas upp sig. Man reducerar två gånger och kan även kvittera. Men innan paus återtar Nacka ledningen utökar även i början av andra halvlek, 3-5. Strängnäs ger sig dock inte utan jobbar sig tillbaka in i matchen. Tio minuter in i andra halvlek är det återigen kvitterat.

– Otroligt starkt av grabbarna måste jag faktiskt säga. De kämpar verkligen, sett över hela matchen gör vi en okej insats men det hjälper inte. Vi gör det alldeles för svårt för oss och släpper in för enkla mål, säger Hedlund.

I slutändan är det Nacka som drar det längsta strået. Med två minuter kvar gör Arsalan Ashtari sitt tredje mål för kvällen vilket även blir matchavgörande. Hedlund menar att det är en tung förlust, men att det ändå finns positiva saker att ta med sig.

– Om man jämför med de tre matcherna innan den här så är det ett stort fall framåt. Idag är det misstag som avgör, men man ska även komma ihåg att vi möter ett bra lag med erfarna spelare. Nu gäller det att ladda om och förbereda oss för nästa match.

Förlusten innebär att Strängnäs fortsatt ligger på nedflyttningsplats. Bottenstriden är väldigt tajt med fyra lag inom tre poäng.

– Känslan är att vi ska klara det här, vi ska lösa det. Vi vet att vi kan vara jobbiga att möta men då gäller det att alla tar jobbet för varandra. Jag kan lova att vi inte har gett upp någonstans, avslutar Hedlund.

Matchfakta

SFL

Strängnäs Futsal Club – Nacka Juniors FF 5-7 (3-4)

Mål Strängnäs: Adnan Cirka (2), Felix Wall, Henok Berhane, Självmål

Mål Nacka: Arsalan Ashtari (3), Hamin Sanneh (2), Stefan Ostojic, Peiman Pahlevan Afshari

Varningar Strängnäs: Muzaffer Arpacik, Felix Wall, Adnan Cirak

Varning Nacka: Stefan Ostojic

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img