BP:s skyttedrottning deltagare i Robinson: ”En riktig utmaning”

0

IF Brommapojkarna gick som tåget i årets RFL-upplaga. Det blev till slut en imponerande andraplats i RFL södra Svealand. Den andraplatsen var faktiskt så imponerande att de kvalificerade sig till slutspelet som en av de två bästa tvåorna. Väl där valde de dock att tacka nej, och platsen gick till Boo FF.

En stor del i BP:s succésäsong får ändå tillskrivas Fia Grönborg. På nio matcher gjorde hon hela 21 mål, och vann därmed seriens skytteliga. Utöver futsalen spelar hon även fotboll i BP:s damlag och arbetar på klubbens kansli. Dessutom kan hon nu utöver det skriva till ännu en imponerande merit på sitt CV. Hon har deltagit i tv-programmet Robinson.

– Vem gillar inte utmaningar och att testa nya miljöer? Jag är precis som de flesta andra och älskar äventyr. Sedan har man ju sett på det sedan när man var liten, så det är coolt att hamna i den miljön som man har sett, säger Grönborg i en intervju med Fotbollskanalen.

Inspelningarna pågick i höstas när fotbollssäsongen var inne i sitt slutskede, och därmed var hon tillbaka lagom till futsalsäsongen. Kanske var det erfarenheterna från Fiji som lade grund till succén i RFL.

– Jag har svårt att säga att jag är i fin form. Futsalen var bara en jäkligt rolig grej. Att jag vann skytteligan är bara ett plus, säger hon.

Hur det gick i programmet får hon dock inte berätta, då hon har tystnadsplikt. Men att det var en utmaning utan dess like – det kan hon medge.

– Det var en riktig utmaning. Jag trodde först att det skulle vara en fysisk utmaning med att inte äta och allt sådant där. Det jobbigaste var nog ändå det psykiska, att hela tiden tänka på vad man säger och gör – att veta att man hänger löst på ett eller annat sätt. Alla hade ju samma mål någonstans, säger hon till sajten och fortsätter:

– Den största erfarenheten är att man klarar betydligt mer än vad man tror – och att man överlever på väldigt lite mat. Och att kokos är diarréframkallande. Det är bra att veta utifrån ett informationsperspektiv.