Nacka höll undan till seger i Örebro

Nacka Juniors tog ledningen och ÖSK Futsal kvitterade. Så såg fredagskvällens SFL-möte i Idrottshuset i Örebro ut. Men när gästande Nacka gick upp till 3–4 kom hemmalaget inte ikapp.

Nacka Juniors har, om än väldigt liten, fortsatt chansen på guldet efter att man under fredagen besegrade Örebro SK, som krigar för att undvika nedflyttning, med uddamålet.

Gästerna tog tidigt tag i matchen och Arsalan Ashtari fixade ledningsmålet redan i matchens första minut. Sedan utbytte lagen varsitt mål fram till 3–3. Spiken i kistan satte Peiman Pahlevan fem minuter från slutet.

ÖSK Futsal jagade kvittering och tog ut målvakten, men fick inte hål en fjärde gång på Milos Ostojic. Istället kunde Nacka hålla ut och säkra säsongens 13:e seger.

För Örebro kan förlusten bli en förödande sådan. Skulle övriga bottenkonkurrenter vinna sina matcher kryper nedflyttningsstrecket allt närmre.

Örebro SK Futsal–Nacka Juniors FF 3–4 (1–2)

Målen, ÖSK: Sebastian Sallanto 2, Henrik Lara Rodriguez

Målen, Nacka: Arsalan Ashtari, Modaser Zekria, Yanku Marrah, Peiman Pahlevan