Umeå IK till final efter dramatik

0
Foto: Krister Melin

Umeå IK är klara för SM-final efter en dramatisk andra semifinal hemma mot Åkullsjön. Efter en jämn första halvlek kopplade Umeå greppet och vann till slut med 4-3. Therese Kapstad blev stor matchjälte med tre mål.

Men det var Åkullsjön som kopplade greppet i matchen. Laget kom ut med hög energi och helt logiskt lyckades man även ta ledningen efter sex minuter på hörna. Ett par minuter senare presenterade Therese Kapstad sig för de knappa 600 hundra i publiken när hon kvitterade till 1-1. De skulle få se mer av henne under matchen.

Umeå pressade på under resten av halvleken och hann bränna en straff endast ett par minuter efter ledningsmålet. 1-1 stod sig dock i paus.

Andra halvlek började helt tvärtom jämfört med första. Umeå öppnade starkt, Åkullsjön fick knappt låna bollen. Trots det lyckas Åkullsjön göra 1-2 på ytterligare en fast situation. Men det här var Umeås match.

På sex minuter gjorde Umeå tre mål och när Kapstad tryckte upp bollen i krysset för sitt tredje mål för kvällen kändes matchen avgjord, då stod det 4-2. Åkullsjön gjorde sitt bästa för att komma ikapp, men kom aldrig närmre än en reducering. Matchen slutade 4-3.

Umeå kommer möta antingen Falcao eller Uddevalla i finalen, det avgörs på söndag.

Matchfakta:

RFL semifinal 2/2

Umeå IK – IFK Åkullsjön 4-3 (1-1)

Mål Umeå: Therese Kapstad (3), Emma Ericsson

Mål Åkullsjön: Carloina Sund, Moa Lindberg, Julia Larsson