Blåvitts STORform fortsätter – Kadivar bakom det mesta mot ÖFC

IFK Göteborg Futsals obesegrade svit är nu uppe i åtta matcher, och på de matcherna har sju av dem slutat med seger. Den sjunde kom under lördagskvällen när guldjagande Örebro FC var på besök.

Det var dock gästerna från Örebro tog ledningen i matchen. Efter elva minuters spel skickade Fredrik Johnson in bollen framför mål, och där dök Mohamed Nehad Mohamed upp och styrde enkelt in 0–1.

Det blev också den första halvlekens enda mål. I den andra halvleken fick ÖFC in ett andra mål, innan Blåvitts vändning tog vid. Senad Berisha gjorde mål 50 sekunder in i den andra halvleken på ett mycket vackert sätt.

Fem minuter senare reducerade Salar Bejan för Blåvitt, och med sex och en halv minut kvar att spela kvitterade Mouhammed Omeirat efter pass från Nima Kadivar.

37:29 stod klockan på när vändningen fullbordades, och då genom just Nima Kadivar som assisterat de två tidigare målen.

Det sista målet ordnade Pascal Olsson. ÖFC spelade med målvakten på offensiv planhalva i jakt på en kvittering. Men när laget tappade boll kunde istället Olsson kyligt skjuta in bollen från egen planhalva och punkterade därmed matchen.

Segern innebär att Blåvitt, om än tillfälligt, går upp på en sjätteplats i SFL-tabellen. För ÖFC:s del var det en minst sagt förödande förlust. Nu är det hela fem poäng upp till serieledande IFK Uddevalla, med fyra omgångar kvar att spela.

IFK Göteborg Futsal–Örebro FC 4–2 (0–1)

Målen, IFK: Mouhammed Omeirat, Nima Kadivar, Salar Bejan, Pascal Olsson

Målen, ÖFC: Mohamed Nehad Mohamed, Senad Berisha