Torslanda slåss för överlevnad: ”Superviktig match”

0
Foto: David Gerd

En dryg månad har gått sedan Torslanda vann sin senaste match. Laget är nedflyttningshotat och ikväll ställs man mot KFUM Linköping. ”Vi vet att vi kan spela bra, vi måste bara visa det”, säger Torslandas tränare Fredrik Augustin till Futsalmagasinet.

Det är inte bara toppstriden i SFL som är tajt, även bottenstriden är ett getingbo. Fyra lag ligger inom tre poäng, ett av lagen kommer åka ut. Augustin menar dock laget inte känner sig stressade av läget i tabellen.

– Jag tycker väl egentligen att det känns bra, väldigt bra. Vi har haft en lite tyngre period nu men vi har egentligen spelat ganska bra. Det har varit mycket uddamålsförluster, men vi har varit med i matcherna. Tyvärr har det varit lite stolpe ut.

Hur ska ni göra för att det ska bli stolpe in istället?

– Jag tror det handlar om att inte tänka för mycket på tabellen utan fokusera på vårt. Sätta försvarsspelet, minimera misstagen och hålla högt tempo. Sedan har vi fått tillbaka en hel del som varit skadade och sjuka så det känns bra, säger Augustin.

Laget har inte vunnit sedan 18 januari och ikväll möter laget KFUM Linköping som ligger på nedflyttningsplats. För Linköpings del kan detta vara sista chansen att hålla sig kvar, något Augustin tror kan påverka matchbilden.

– Det är en superviktig match för båda lagen, det gäller att kunna hålla fokus. Vi vet att vi kan spela väldigt bra futsal, det gäller bara att vi gör det en hel match. Då är vi riktigt bra, avslutar Augustin.