Hammarby hakar på i toppstriden – målvakten Ayranci stor matchhjälte

0
Foto: David Gerd

Hammarby behövde vinna hemma mot Strängnäs för att haka på Uddevalla i toppen av SFL. Stor matchhjälte blev målvakten Tolga Ayranci som gjorde två mål för hemmalaget. ”Jag släppte in lite för enkla mål idag, så det var skönt att få göra två mål framåt också”, säger Ayranci efter matchen.

Efter att Uddevalla vann mot Djurgården under lördagen hade en förlust inneburit att ’Bajen’ skulle hamna fem poäng efter serieledaren Uddevalla. När Strängnäs kvitterade med fem minuter kvar var det nog många i Eriksdalshallen som trodde att lagen skulle få dela på poängen. Ayranci menar att laget inte kom upp i den nivån man ville.

– Vi spelade inte bra idag tycker jag, det har vi inte gjort på ett tag. Vad det beror på har jag svårt att säga, kanske att vi haft en del skador och sjukdomar. Nu lyckades vi ta tre poäng idag ändå så det var skönt, säger Ayranci.

Ayranci är målvakt, trots det är han inte en helt ovan målskytt. Den här säsongen har han lyckats göra fyra mål, två av dem kom ikväll.

– Första målet är på en frispark precis utanför straffområdet. Tränaren ville att jag skulle ta den så då gjorde jag det. Jag trodde att deras målvakt skulle lägga sig så jag satte den högt, säger Ayranci om målet som innebar 4-3 i början av andra halvlek.

Den ledningen stod sig dock inte länge, Strängnäs kvitterade två minuter senare. Hammarby hann ta ledningen ytterligare en gång innan bortalaget återigen kvitterade med sex minuter kvar att spela. Då klev Ayranci fram ännu en gång.

– Vi visste att vi behövde vinna, så vi spelade med mig som joker. Jag fick till en tåpaj som gick rakt upp i krysset, säger Ayranci som förutom sina mål inte var så nöjd med sin insats.

– Jag släpper in ett par mål som är alldeles för enkla. Nu gjorde jag två framåt, men i övrigt var min insats för dålig. Men det var skönt med seger!

För Hammarby väntar härnäst Nacka på fredag, en match som sänds på Eurosport. Ayranci väntar sig en tuff match.

– De kommer vara taggade, det brukar de vara när de möter oss. Sedan är det tv-match också så då vill man ju vara bra. Det gäller att träna bra och ladda i veckan, avslutar Ayranci.

Matchfakta

SFL

Hammarby IF FF – Strängnäs FC 6-5 (3-3)

Målskyttar, Hammarby: Fredrik Notice 2, Tolga Ayranci 2, Sebastian Holmqvist, Patrick Mallengren

Målskyttar, Strängnäs: Sebastian Nygårds 2, Andan Cirak, Rinor Nushi, Emil Fritzell

Varningar, Hammarby: Fredrik Notice , Elvir Spahovic,

Varningar, Strängnäs: Rinor Nushi, Peyman Alkoyun, Sebastian Nygårds