Berisha sexmålsskytt när ÖFC avgjorde efter halvtid

Efter att Örebro FC länge haft ledningen i SFL, har de tappat i toppen på sistone. Laget höll jämna steg med bottenlaget Norrköping till halvtidsvilan – men sen vaknade ÖFC och Senad Berisha.

Norrköping kom ifrån en viktig seger mot redan nedflyttningsklara Halmstad, medan Örebro FC senast förlorade tungt mot IFK Göteborg. Örebro var pressade att plocka tre poäng om de ville fortsätta att ha med toppen att göra.

I den tredje matchminuten gjorde Studio FM-aktuella Senad Berisha 1-0 i Gamla Idrottshuset i Örebro. I den tolfte minuten hann Norrköpings Ignatius Malki kvittera, innan Berisha återigen satte ÖFC i förarsätet. Norrköping hämtade dock ny kraft, och kunde gå upp i ledning efter mål av samma Malki och Sanel Hamzic. I halvtid var dock resultatet lika på tre efter att Anel Coralic kvitterat i halvlekens sista minut.

Örebro tog med sig detta psykologiskt viktiga mål in i den andra halvleken, och redan i den första spelminuten gjorde Viktor Lindqvist 4-3. Efter detta följde en period där matchen stod och vägde – men då klev Berisha fram igen. Med sitt tredje mål för kvällen såg han till att det stod 5-3 på resultattavlan. När det började se ljust för ÖFC, drog lagets målvakt David Kepaschwili på sig sitt andra gula kort för dagen. Med Kepaschwili utvisad tvingades laget ställa en utespelare mellan stolparna under matchens sista fem minuter.

Utvisningen störde dock inte Örebro märkbart, och Berisha svarade för tre raka mål på tre minuter. Detta innebar att han gjort sex mål under kvällen, och därmed dubbla (!) hattrick. Norrköping, som valde att spela med västman, krigade på och fick in ett tröstmål genom Alen Nailovic med 15 sekunder kvar. När röken hade lagt sig skrevs slutresultatet till 8-4 för Örebro FC.

Örebros seger innebär att laget går upp på 45 poäng (att jämföra med serieledande IFK Uddevallas 47), med en match mer spelad än sina toppkonkurrenter. Norrköpings förlust innebär att laget fortsatt är involverade i bottenstriden, med fyra poängs marginal ner till nedflyttningsplats.

Svenska Futsalligan

Örebro Futsal Club – Norrköping Futsal Klubb 8-4 (3-3)

Målskyttar Örebro: Senad Berisha (6), Anel Coralic och Viktor Lindqvist

Målskyttar Norrköping: Ignatius Malki (2), Sanel Hamzic och Alen Nailovic.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img