Makolli vill vinna guld med Bajen: ”Vore riktigt stort”

Under fredagskvällen är det dags för Hammarby att kliva in i omgång 23. Nacka Juniors står för motståndet i en match som kan ta laget, om än tillfälligt, upp i serieledning. Lagets målkung, Liridon Makolli, är redo.

Liridon Makolli har varit en av Bajens bästa spelare den här säsongen, och han har så här långt bidragit med totalt 19 mål. Det gör honom till lagets bästa målskytt. Han ser tillbaka på en lyckad säsong så här långt.

– För min del har det känts bra, jag var med från start och fick en ordentlig försäsong. Sedan när laget går bra är det lättare att själv prestera på en bra nivå. Det har gett mig utrymme att bara kunna köra på och använda mina kvalitéer på bästa sätt, säger Makolli till Futsalmagasinet som även vill lyfta fram tränarnas betydelse i lagets framgång:

– Ledarstaben har gjort ett riktigt bra jobb, och vi har verkligen satt grunderna. Det gör att när det gått lite mindre bra i matcher har vi kunnat falla tillbaka på en stabil grund varje gång. Vi har också en väldigt stark trupp där alla drar åt samma håll, och det är väl det som gjort att vi är så bra och tagit såpass många poäng.

45 poäng har spelats in på de 22 matcher som så här långt spelats, vilket placerar laget på en tredjeplats. En poäng bakom tvåan Borås, och två poäng bakom serieledande IFK Uddevalla. Nu hägrar en mycket intressant avslutning av serien med fyra omgångar kvar – och det med start ikväll mot Nacka Juniors.

– Vi tar klyschigt nog en match i taget. Det är alltid tuffa matcher mot Nacka, och så kommer det vara även ikväll. De har tappat en del spelare den senaste tiden, men vad jag förstått kommer de komma med en stark trupp i det här mötet, säger Makolli.

Odds: Nacka Juniors–Hammarby IF FF
1: 2.20 X: 4.50 2: 2.20
Spela på matchen här!
*Annons i samarbete med Coolbet*

Hur är det att representera Hammarby i SFL?

– Jag trivs superbra i den här klubben. Det är väldigt kul att representera en sådan här stor förening, något man märker runtomkring laget och på sociala medier och så.

Hur tycker du att intresset varit att komma och se er spela?

– Tyvärr har vi inte riktigt haft den publiksiffran vi hoppats på i alla matcher. Jag trodde att intresset skulle vara större, och speciellt nu när vi vunnit båda derbyna mot Djurgården. Det är en besvikelse, men hoppas nu att de sluter upp under slutet.

Vad tycker du talar för er i guldstriden?

– Att många tippade oss i bottenstriden, vilket gör att vi inte har den pressen på oss som andra lag kanske mer har. Vi kommer lite som underdogs.

Har ni den känslan i laget då? Att ni slår ur underläge?

– Självklart kommer vi att göra allt vi kan för att vinna guld, men om vi inte lyckas kommer vi ändå kunna summera en fin säsong.

Hur stort hade det varit att vinna SM-guld med Bajen?

– Det hade varit riktigt häftigt. Första året med en rak serie och att då vinna den, det skulle slå stort.

Matchen startar 20.15 och sänds på Eurosport 1.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img