Två förlorare i Nacka Bollhall – Pahlevan poängräddare

Nacka Juniors behövde en seger för att ta sig tillbaka in i guldstriden, och för Hammarbys del hade tre poäng betytt serieledning ikväll. Det blev dock ingen vinnare i det här Stockholmsderbyt, utan snarare två förlorare.

Peiman Pahlevan Afshari fick både första och sista ordet i fredagskvällens tillställning i Nacka Bollhall. När en välspelad, men mållös, halvlek gick mot sitt slut såg han till att sätta dit ledningsmålet efter ett mönsteranfall från hemmalaget.

1–0 såg också ut att bli halvtidsresultatet, men som så många gånger förr skrev Hammarbys Özgur Yasar in sig i målprotokollet och såg till att även den första halvleken skulle sluta oavgjort.

Den andra halvleken fortsatte hålla högt tempo, och det var tydligt att Hammarby gick för trepoängaren som hade tagit laget upp i topp. Det fick man också utdelning för, och som så många gånger förr kom det genom en fast situation. Michel Basberber passade kort till Sebastian Holmqvist, som i sin tur slog in den mot mål där Patrick Mallengren befann sig. Mallengren styrde bollen mot mål, men innan den gick in hann den gå via ett par Nacka-spelare och det slutade med i ett självmål.

Många lägen fanns det den här kvällen för de båda lagen, och ytterligare mål i matchen hade inte varit konstigt på något vis.

När slutminuterna närmade sig började Nacka Juniors spela jokerspel i hopp om att hitta en kvittering. Västen sattes på Peiman Pahlevan Afshari, och som tidigare nämnt skulle det bli han som fick matchens sista ord. Bollen nådde honom på högerkanten, och han slog till och den letade sig in vid den närmaste stolpen.

När Hammarby därefter jagade ett ledningsmål, var det hemmalaget som fick den sista, och kanske den allra bästa, chansen till att avgöra matchen. De blåklädda ställde om på kontring med bara några sekunder kvar, och Mosaddiq Zekria friställdes. Men skottet, med sekunden kvar, letade sig just utanför och matchen slutade oavgjort, 2–2.

Det var utan tvekan två besvikna lag som lämnade planen den här kvällen.

Matchfakta

SFL

Nacka Juniors FF–Hammarby IF FF 2–2 (1–1)

Målen, Nacka: Peiman Pahlevan 2

Målen, Bajen: Özgur Yasar, självmål

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img